Jonah Spungin

Den kanadensiska barytonen Jonah Spungin är utbildad vid McGill University, där han sjöng en varierad repertoar av konserter och operor, bl a Eisenstein i Läderlappen, Gideon March i Little Women och Polar Bear Prince i James Garners Öster om solen, väster om månen med Opera McGill. Han gjorde också titelrollen i Mendelssohns Elias och var solist i Philippe Lerouxs Extended Apocalypses.

Jonah var ‘emerging artist’ på Calgary Opera, där han sjöng roller som Marullo i Rigoletto, Kung Melchior i Amahl och de nattliga besökarna, Paris i Romeo och Julia och Mike Groom i Everest. Han var också med och skapade rollen Ludovic Athenodorus i världspremiären av Ghost Opera – ett samarbete mellan Calgary Opera och Old Trouts Puppet Workshop.

Som medlem i Canadian Opera Companys ensemblestudio sjöng han nyligen Marco i Gianni Schicchi och kommer att återvända dit som Andra prästen i Trollflöjten och markis d'Obigny i La traviata. Han kommer också att göra rollen som John/Fantasma i deras världspremiär av Fantasma av Ian Cusson.

2022 gjorde Jonah sin Europeiska debut som Jan Nyman i Breaking the Waves med Vadstena-Akademien.

På konsertscenen har Jonah varit solist i bl a Faurés Requiem med Ottawa Choral Society, Händels Hercules, Zelenkas Missa Votiva med Compagnie Baroque Mont-Royal, Händels Messias med Ottawa Sacred Music Society.

Säsongen 2023/24 ser vi honom som Ping i Turandot här på Malmö Opera.

Föreställningar