Fredrik Lycke

Fredrik är utbildad vid Teater- och Operahögskolan i Göteborg. Han tillhör Kulturhuset Stadsteaterns fasta ensemble där han medverkat i ett 20-tal uppsättningar och bland annat spelat Nino Sarratore i Min fantastiska väninna, Riddar Kato i Mio min Mio, Berger i Hair, Bruce Bechdel i Fun Home och gjort huvudrollen i Alex Mörk Eidems Lycka (Tjechovs Platonov).

Bland andra roller kan nämnas Higgins i My Fair Lady och Frank-N-Furter i Rocky Horror Show på Göteborgsoperan, Albin/Zaza i La Cage Aux Folles på Uppsala stadsteater och Danilo i Glada Änkan på Folkoperan. Vid världspremiär av Disneys Ringaren i Notre Dame på Musicalteater Berlin spelade han Phoebus, och året därpå gjorde han huvudrollen Quasimodo.

Fredrik har även varit solist i konserter som En touch av Taube på Göteborgsoperan och Svenska stjärnor i Berwaldhallen. På tv har han bland annat medverkat i Allsång på Skansen, barnprogrammet För alla åldrar och serierna Jordskott och Tsunami.

Här på Malmö Opera har han tidigare spelat Molina i Spindelkvinnans Kyss och Tony i West Side Story. Nu är han aktuell med huvudrollen Daniel i Så som i himmelen.

Föreställningar