Elin Hallberg

Elin Hallberg

Elin är utbildad på Dramatiska Institutet som kostymdesigner och scenograf och har sedan examen 2010 arbetat på institutionsteatrar och fria scener över hela Sverige. Våren 2022 gjorde hon även regidebut med föreställningen Hjälp mig inte av William Spetz.

Tidigare uppdrag i urval: Kostymdesign för Adressat okänd på Stockholm stadsteater, Dom kommer att drunkna i sina mödrars tårar 2020 på Unga Klara och Om tyranni 2018 på Göteborgs stadsteater samt scenograf och kostymdesign för Danskjävlar 2021 på Byteatern.

Övriga scener som Elin har haft tidigare och kommande uppdrag för är bland andra Dramaten, Örebro Länsteater, RIKS, Norrlandsoperan och Uppsala stadsteater.

2022 gjorde hon scenografi och kostymdesign till Roland Schimmelpfennigs Odysséen, i regi av Martin Rosengardten. De två har flera tidigare samarbeten bakom sig däribland 100 sånger och Inatt blir allting annorlunda. 

Säsongen 2023/24 samarbetar de igen när hon står för kostymdesign till Everybody’s Talking About Jamie här på Malmö Opera.

Foto: Martin Paulsson

Föreställningar