Daniel Fjellström

Daniel Fjellström är verksam som tonsättare och arrangör. Han har studerat vid Musikhögskolan i Malmö samt Royal College of Music i London. Hans musik har framförts av ensembler som Göteborgs Symfoniker, Malmö Symfoniorkester, Eric Ericssons Kammarkör, BBC Singers, Dalasinfoniettan, Jönköpings Sinfonietta och Wermland Operas Orkester.

Nu är han aktuell med Det går an, med libretto av Operaverkstans konstnärliga ledare Maria Sundqvist. Maria regisserade också hans opera Tusen och en natt som hade urpremiär på Malmö Opera 2013. Föreställningen återuppsattes 2015 och nominerades till bästa opera i Young Audiences Music Award 2016. Fjellströms senaste opera Kom inte hit! hade premiär på Atalante i Göteborg 2018 och spelades också på Göteborgsoperans Skövdescen.

Övrig musik för scen är bl a Drömmarnas väg för Teater JaLaDa i Malmö och En julsaga för Smålands Musik & Teater. Som vokaltonsättare har Fjellström utmärkt sig med verk som Rösträtt, där han tonsatte förskolebarns texter, mässan Mångfaldens bord som sändes i SVT och körverket Nordisk vår.

Fjellström har vunnit Uppsala Tonsättartävling med Quiet arcs/Pulsating surfaces som uruppfördes av Uppsala Kammarorkester 2012 och sedan dess har framförts av flera svenska orkestrar och även internationellt. Han har också fått ett flertal stipendier och är invald medlem i föreningen svenska tonsättare (FST).

Föreställningar