Christophoros Stamboglis

Den grekiska basen Christophoros Stamboglis är född och utbildad I Aten. Efter att ha vunnit Maria Callas-stipendiet fortsatte han studierna vid Guildhall I London och Rossiniana-akademien i Pesaro.

I början av sin karriär sjöng han bel canto-, Mozart- och Rossini-repertoar och var knuten till Deutsche Oper am Rhein 2002–07.

2010 debuterade han på Covent Garden som Ramfis i Aida och har sedan dess återvänt för att sjunga Count Rodolfo i La sonnambula, Doctor Grenvil i La traviata och Bartolo i Figaros bröllop.

Han har utökat sin repertoar med dramatiska roller som Philip II i Don Carlo, Ferrando Trubaduren, Timur i Turandot och i buffa-repertoaren med titelrollen i Don Pasquale, Don Magnifico i Askungen, Lord Sydney i Greve Ory och Leporello i Don Giovanni.

Stamboglis har sjungit på stora scener runt om I Europa och USA, inklusive Metropolitan, Carnegie Hall och Caramoor-festivalen. I Grekland har han framträtt på både Atens Megaron Konserthall och Odeon of Herodes Atticus.

Han framträder ofta i romans- och konsertsammanhang runt om i världen. Bland annat i Beethovens Symfoni no. 9 med Atens statsorkester vid Olympiska spelan 2004. Han har också gjort ett antal inspelningar, bland annat med många av Rossinis sakrala verk.

Här på Malmö Opera ser vi honom som Basilio i Barberaren i Sevilla säsongen 2021/22.

 

Föreställningar