Anne Derouard

Den franska sopranen Anne Derouard tog masterexamen i musikvetenskap vid Sorbonne i Paris och studerade därefter sång, kammarmusik och musikteori vid Konservatoriet i Nice. Pianisten och sångledaren Dalton Baldwin bjöd in henne som stipendiat till den internationellt erkända Villecroze-akademin. Därefter kompletterade hon sin utbildning vid Moskvas konservatorium och har sedan dess samarbetat med sin amerikanske sångcoach Neil Semer. 

Hennes röstomfång och skådespelartalang gör det möjligt för henne att tolka en mycket varierat repertoar - fransk, tysk, italiensk och rysk opera, men också operett och standardverk inom jazz.

Anne har vunnit många priser i internationella tävlingar, inklusive Prix du Concours des Maîtres du Chant Français, publikpriset och första pris i Concours de l'Opéra de Bordeaux samt hederspris och första pris i Concours Les Musicales du Centre.

Som konsertsolist ingår många mässor och oratorier i hennes repertoar; Mozarts Krönungsmesse, Pergolesis Stabat Mater, Rossinis Petite messe solennelle och Bachs Magnificat m fl. Anne är ofta gästsolist med framstående orkestrar i Frankrike och hela Europa. Hon har bl a sjungit Beethovens 9:e symfoni med Berliner Philharmoniker under ledning av Seitaro Hishikawa.

I operavärlden debuterade Anne Derouard som Dorabella i Così fan tutte under ledning av Olivier Holt. Därefter blev hon inbjuden till Ukraina, där hon gjorde titelrollen i Aida och Brünnhilde i Valkyrian. Därefter turnerade hon som Berta i Barberaren i Sevilla med Opéra Nomade i Frankrike. Nyligen gjorde hon titelrollen i Grande Duchesse de Gérolstein på Opéra-Théâtre de Clermont-Ferrand och Ortrud i Lohengrin på Theater Erfurt.

Säsongen 2023/24 gästar hon Malmö Opera med titelrollen i Turandot.

Föreställningar