Annabel Arden

Annabel Arden är regissör och arbetar med opera, teater och film bland mycket annat. Hon är en av medgrundarna till berömda Théâtre de Complicité och har satt upp verk på många av världens stora operascener scener som Houston Grand Opera, Liceu i Barcelona och operahus New York, London, Salzburg, Lucerne, Florens och Turin.

Hon har regisserat Café Kafka och The Commission på Covent Garden, Kärleksdrycken, Gianni Schicchi och Den girige riddaren på Glyndebourne-festivalen, Rucklaren väg på Engelska nationaloperan och La bohème på Walesiska nationaloperan. Hon har också varit nära knuten till Opera North, där hon har satt upp La Traviata, Trollflöjten, Den listiga lilla räven, Odysseus återkomst till fosterlandet och Andrea Chénier (vann Bästa operaproduktion vid Manchester Theatre Awards).

Bland hennes senaste produktioner kan nämnas en filmad version av Stravinskijs The Soldier's Tale med Hallé Orchestra, Carmen på Grange-festivalen, Osud samt Barnet och spökerierna på Opera North och Turandot på Teatro Sao Carlos i Lisabon.

Säsongen 2021/22 regisserar hon Barberaren i Sevilla här på Malmö Opera, i ett samarbete med Glyndebourne där den hade premiär 2019 och fick lysande recensioner.

Föreställningar