Anna-Maria Hallgarn

Anna-Maria Hallgarn

Anna-Maria gjorde sitt första musikaljobb på 90-talet i Spindelkvinnans kyss på Östgötateatern. Där har hon också medverkat i Jekyll & Hyde och spelade hösten 2022 rollen som Beverley Bass i Come From Away.

Under åren har hon bland annat arbetat på stadsteatrarna i Stockholm, Göteborg och Uppsala samt på Svenska Teatern i Helsingfors, Åbo Svenska Teater och Wasa Teater i Finland. Hon har gjort musikaler som Next to Normal (två olika uppsättningar), Hair, Guys & Dolls, Ingvar - en möbelsaga, The Last Five Years, Grymt och två versioner av Carmen

Hon har också medverkat i ett flertal produktioner på Göteborgsoperan, senast i musikalen Kärlek skonar ingen med Håkan Hellströms musik.

Anna-Maria anlitas ofta som solist och gjorde nyligen konserten Vårfanfar med Helen Sjöholm. Har också släppt en skiva med egna Ulf Lundell-tolkningar: Rått & Romantiskt.

Här på Malmö Opera har hon gjort huvudrollen i Carmencita Rockefeller, Maria Magdalena i Jesus Christ Superstar och änkan i Zorba

Säsongen 2023/24 är hon tillbaka i rollen som Miss Hedge i Everybody´s Talking About Jamie. Parallellt kommer hon hösten 2023 turnera med musikteaterföreställningen Katakombe.

Foto: Martin Paulsson

Föreställningar