Anki Albertsson

Anki Albertsson

Anki är skådespelare, sångare och musikalartist, utbildad vid MI:an och Balettakademien i Göteborg. 

Hon har gjort huvudroller i musikaler som Chicago, SpamalotLittle Shop of HorrorsMamma Mia! –  The party m fl. Hon har också medverkat i Familjen Addams på SlakthusetSpamalot på Nöjesteatern, gör kontinuerligt konserter och gästar då och då Malmö Brandkårs storband. 

2008-2010 var hon primadonna på nattklubben Lido i Paris och 2013-2015 leading lady på komediscenen Teatro Zinzanni i Seattle i USA. 

Hon har även medverkat i tv-produktioner som c/o Segemyhr, Emma åklagare, Återkomsten och Blank päls och starka tassar och dubbat ett flertal tecknade filmer.

1997 tilldelades hon stipendium av Riksteatern för sin roll som Val i A Chorus Line och 2000 vann hon Guldmasken för Bästa kvinnliga biroll i musikal för sin roll som Velma Kelly i Chicago.

På Malmö Opera har hon tidigare gjort roller i NineThe Full Monty och turnéföreställningen En alldeles särskild dag. Säsongen 2022/23 ågr vi henne som Luise i Marguerite ­– En dans med djävulen. Parallellt turnerade hon med Katakombe och den egna föreställningen Mamma är lik sin mamma.

Säsongen 2023/24 gör hon rollen som mamma Margaret i Everybody's Talking About Jamie.

Föreställningar