Anja Bihlmaier

Anja Bihlmaier har studerat vid konservatoriet i Freiburg, Mozarteum i Salzburg och antogs vid Deutsche Dirgentenforum 2005. Året därpå vann hon tredje pris i International Dimitris Mitropoulos Competition och var 2008 finalist i Donatella Flick Competition i London.

Hon blev tidigt knuten till Staatsoper Hannover och Theater Chemnitz och dirigerade där operor som Eugene Onegin, Carmen, Werther, Figaros bröllop och Rusalka. 2015-2018 var hon förste kapellmästare och vice musikdirektör vid Staatstheater Kassel och dirigerade där såväl opera och som konserter.

Hon har samarbetat med en mängd stora symfoniorkestrar i bland annat Berlin, Bremen, Hannover, St Gallen, Stockholm, Göteborg, Malmö, Lahti, Trondheim, Toledo och Tokyo. Förra säsongen dirigerade Anja Faust på Trondheim Opera samt Carmen och Läderlappen på Volksoper Wien.

Från och med augusti i år blir hon förste gästdirigent vid Lahti Symphony Orchestra och 2021 tillträder hon som chefsdirigent för Residentie Orkest i Haag. En midsommarnattsdröm är hennes första uppsättning på Malmö Opera.

Föreställningar