FÖDELSEDAGSFEST MED SKÅNES DANSTEATER.

VI FYLLER 20 ÅR OCH FIRAR MED EN DANSFEST DIT ALLA ÄR VÄLKOMNA!

När vi tänker på lek är det oftast som ett tidsfördriv. Men leken är så mycket mer. Leken tränar oss i samarbete. Den gör oss modiga och starka. Leken ger oss tillåtelse att blotta oss, att göra bort oss, att skratta tillsammans.

PLAYGROUND bjuder på tre uppstudsiga, lekfulla nedslag i dansens historia. Vi börjar med  Flockwork från 2006, skapad av Alexander Ekman, Sveriges kanske största danshumorist.

Från 1993 bjuder vi på  Rikud, som betyder »dans« på hebreiska, av Liat Dror och Nir Ben Gal. Sju dansare och fem musiker utmanar sig själva och varandra i ett rusande högt tempo. 

Vi avslutar som sig bör på fest, med disco. This Moment is Your Life, av Ben Wright, som skapade succéföreställningen the feeling of going 2013, är en lekande kärleksförklaring till populärkulturen. Ta en titt bakom kulisserna på This Moment Is Your Life!

PLAYGROUND vänder upp och ner på operahuset. Kom och lek med oss!

Akt 1

Musikalstjärnan Jerry Travers gör sin sista show på Broadway innan han ska till London för att medverka i en ny, producerad av Horace Hardwick. När Jerry visar ett stepp­nummer på hotellrummet väcker han modellen Dale Tremont i rummet nedanför. Ilsken går hon upp för att klaga. Jerry blir omedelbart förälskad. Trots att hon avvisar honom skickar han henne nästa morgon blommor. Det gör varje dag även Dales beundrare, den italienske modedesignern Alberto Beddini. Senare låtsas Jerry vara kusk och kör Dale till stallet. Han uppvaktar henne i en paviljong under ett regnoväder. Dales kärlekslycka tillintetgörs när hon felaktigt drar slutsatsen att Jerry är hennes väninna Madge Hardwicks make 

Horace. Därför ger Dale Jerry en örfil utan förklaring innan hon lämnar London. Orolig för skandal varnar hotelldirektören en förvirrad Horace som skyller incidenten på Bates, sin grälsjuke butler. Trots sin önskan att åka hem till Amerika, övertygas Dale av Beddini att acceptera Madges inbjudan till Italien. Efter att Horace bett Bates följa efter Dale får han ett telegram från Madge som meddelar att Dale är på väg till Venedig. Överlycklig avslutar Jerry premiären på sin Londonshow och följer med Horace till Venedig. 

 

AKT 2

I Venedig berättar Dale för Madge att hennes make Horace gett Dale skamliga förslag. På plats i Italien fortsätter Jerry att vara förbryllad över Dales avoghet medan Horace är lika förbryllad över Beddinis hot om fysiskt våld. Komplikationerna intensifieras. Madge, som vill att Dale ska gifta sig med Jerry, vet inte att Dale har misstagit Jerry för Horace. På nattklubben uppmanar Madge Dale att dansa med Jerry. När Jerry friar till Dale ger hon honom ännu en örfil medan Madge ger Horace en blåtira. Med krossat hjärta ger Dale efter för Beddini och accepterar hans frieri. När Jerry får reda på att Dale gift sig stör han återigen

henne med steppdans för att få ett möte med henne. Äntligen inser Dale Jerrys sanna identitet. Ensamma beger paret sig ut på en gondolfärd. De förenas senare i dans. Madge och Horace försonas. Den svartsjuke Beddini får ge sig när butlern Bates avslöjar att det var han som utklädd till präst vigde paret. Dale kan nu säga ja till Jerry. I hotellets trädgård dansar det lyckliga paret.  

I rollerna

Jerry Travers: Sindre Postholm
Dale Tremont: Linda Olsson
Madge Hardwick: Pia Johansson
Horace Hardwick: Lennart Jähkel
Bates: Johannes Brost
Alberto Beddini: Christopher Wollter

Musikalartister: Sara Lehmann, Ulrika Ånäs, Kitty Chan, Denise Holland Bethke, Linnea Stenbeck, Emelie Lissmatz Johnsson, Nikola Stankovic, Magnus Lundgren, Jacob Walleberg, Frank Sehlstedt, Michael Jansson, Miles Hoare

KONSTNÄRLIGT TEAM

Översättning: Calle Norlén
Scenografi & kostymdesign: Charles Koroly
Ljusdesign: Patrik Bogårdh
Ljuddesign: Jonas Johansson
Koreografi: Roine Söderlundh
Regi: Sissela Kyle & Roine Söderlundh
Dirigent & musikalisk bearbetning: Julian Bigg

Top Hat är en kritikersuccé!

”Det kan inte bli annat än toppbetyg för Top Hat”.

Fem gripar av fem. Skånskan, Yvonne Erlandsson
 

"Det är sådant som gör Malmö Opera till landets ledande musikalscen.”

Sydsvenskan, Carlhåkan Larsén
 

”Så smiler vi, så vugger vi med, så nyder vi den sødmefulde nostalgi i fulde drag”

Sex stjärnor av sex, Jyllandsposten

 

”Fullödig underhållning”

Sveriges Radio, David Richter

 

”Det här är en dansmusikal med drag under damaskerna redan från start.”

DN, Johanna Paulsson

SKOLOR

Studerandepris: från 145 kr (50 % på ord pris)
Ålder: från ca 13 år