Tolv roller söker en regissör, Johan Falkman

Tolv roller söker en regissör

VERNISSAGE PÅ STORA SCENEN!

Ronny Danielsson är en av Sveriges mest kända musikalregissörer. Nu har han suttit modell för ett hyllningsporträtt tillsammans med några av sina skådespelare, utfört av konstnären Johan Falkman.

I många år har Ronny Danielsson radat upp succéer, inte minst här på Malmö Opera. Publiken har kommit och hänförts av uppsättningar som Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Doktor Zjivago och Billy Elliot. Stjärnor som Ola Salo, Dan Ekborg, Sanna Nielsen och Marianne Mörck har hjälpt till att strö stjärnglans över hans verk.

Den välkända Malmökonstnären Johan Falkman har under en tid arbetat på en tavla med samlade porträtt av artister som regissör Ronny Danielsson har samarbetat med, de flesta på vår scen här i Malmö. Måndag 5 februari ska tavlan premiärvisas i samband med en unik vernissagekonsert.

På konserten uppträder de flesta av de avporträtterade artisterna. Och det är inte vilka artister som helst! Marianne Mörck, Lars Humble, Charlotte Perrelli, Lill Lindfors, Sanna Nielsen, Johan Rabaeus, Dan Ekborg, Maria Lundqvist och Lindy Larsson. Alla kommer de att sjunga något från de uppsättningar de gjort tillsammans med Ronny Danielsson, samt ett eget val.

Tavlan är bekostad av Euro Finans AB och skänks till Malmö stad. Tavlan och kommer under en tid att finnas i foajén för beskådning.

Regi: Ronny Danielsson

Artister: Marianne Mörck, Lars Humble, Charlotte Perrelli, Lill Lindfors, Sanna Nielsen, Johan Rabaeus, Dan Ekborg, Maria Lundqvist, Lindy Larsson

Musikaliskt ansvarig: Joakim Hallin

Sex musiker