Kammarkonsert - kollage

Kammarkonsert 1 okt

KOM NÄRMARE MUSIKEN 

Du känner kanske inte igen dem, men om du har besökt oss så har du garanterat hört dem – Malmö Operas kör och orkester. Här finns en enorm samlad erfarenhet, talang och kompetens. 

Vid Kammarkonserterna får våra musiker och sångare välja fritt bland sina favoriter ur musikhistorien och framföra dem i det lilla formatet. Ett tillfälle för dig att lära känna dem lite närmare. Slå dig ner i vår vackra foajé, beställ gärna något gott att äta och upplev musik i världsklass på nära håll!

1 OKTOBER: Historien om en soldat

Igor Stravinsky är en av 1900-talets mest betydelsefulla tonsättare och hans Historien om en soldat från 1918 är ett av hans nyckelverk. Texten av Charles­ Ferdinand Ramuz bygger på en folksaga om människans kamp med girighet, och Ramuz influerades också av det pågående första världskriget. Vi möter en soldat på väg hem från kriget som säljer sin fiol till en rik herre. Men det visar sig att det är självaste djävulen han gjort affärer med…

Alla tre roller – berättaren, soldaten och djävulen – görs av skådespelaren Johannes Wanselow, som varit med i flera av våra musikaler på Storan och är en del av ensemblen på Malmö Stadsteater. 

Igor Stravinsky (1882-1971)

Historien om en soldat
Text: C.F. Ramuz
Översättning: Erik Lindegren – framförs med tillstånd av Barbro Lindegren
Förlag: Wilhelm Hansen/Chester Music
Berättaren, Soldaten och Djävulen: Johannes Wanselow
Dirgent: Gudrun Dahlkvist

Musiker
Thomas Lander, klarinett
Ignas Mažvila, fagott
Morten Hetland, trumpet
Martin Hultkvist, trombon
Christoffer Gräntz, percussion
Renée Ohldin, violin
Pernille Rømer Clausen, kontrabas