Italiensk film blir musikal

ETT TONSATT FÖREDRAG OM HUR ITALIENSK FILM, LANDETS MÄNNISKOR OCH HISTORIA HAMNAT PÅ VÄRLDENS MUSIKALSCENER

I mars har musikalen En alldeles särskild dag premiär. Den är baserad på filmen med samma namn av Ettore Scola med Sophia Loren och Macello Mastroianni i huvudrollerna. Det är inte varje dag vi får bevittna ett uruppförande av en svensk musikal baserad på en berömd italiensk film. Men idén att överföra italiensk filmkonst till sceniska versioner har inträffat ett antal gånger tidigare i flera länder. Inte minst har några Fellini-opus blivit tonsatta av andra än hans närmast privata kompositör, mästaren Nino Rota. Dennes musik användes dock när La Dolce Vita blev musikteater. 
Om dessa kända och okända musikaler, samt några andra som inspirerats av människor och natur i Bella Italia, kommer Lasse Walldov att förtälja – samt ge dig musikexempel på. Du får även avnjuta hur la Loren och la Lollobrigida låter när de använder sina stämband till att sjunga!

Vid väldigt unga år blev Lasse smittad av musikteaterbacillen. Infektionen sitter fortfarande kvar i hans ryggmärg. Den enda fungerande metoden för att lindra detta kroniska tillstånd, är att informera andra om allt han läst, sett och lyssnat på genom åren. De som drabbas är främst ungdomar på skånska musikteaterskolor samt personer som besöker träffar arrangerade av Malmö Opera, ABF och diverse teaterföreningar.

Läs om föreställningen En alldeles särskild dag

Föreläsningsserien anordnas i samarbete mellan Malmö Opera, 
ABF Skåne och arrangerande förening.