Lasse Walldov

Föredrag med Lasse Walldov: Anastasia

23 augusti kl 19: Anastasia

Om Anastasia och andra spännande blåblodiga individer i musikalens värld

Det är inte enbart Disney‐koncernen som tillverkar scenmusikaler av sina tecknade filmer. Fox‐studion producerade en live Anastasia‐film 1956 med Ingrid Bergman som de senare gjorde om till en tecknad musikal 1997. Tjugo år senare blev denna omarbetad sceniskt för Broadway, men Anastasia‐legenden fanns faktiskt redan med i Broadway‐floppen Anya 1965. Lasse Walldovs inspirationsföredrag kommer att berätta om flera musikaler med blåblodiga individer. Förutom musik från de nämnda ovan, blir det bl a sånger av Rodgers, Berlin, Coward och Porter
Läs mer om Anastasia 

Menyer och bokning av mat

Föredraget hålls i Malmö Operas egen restaurang Operagrillen. Välkommen att äta en räksmörgås eller annat gott från vår meny innan föredraget. Vi rekommenderar menyn Klassikern med räksmörgås eller veganskt alternativ samt hembakad kransekage och kaffe. Serveras från kl 18.00 då baren också öppnar. Vill du hellre äta mat så förbeställs det senast 48 timmar innan ankomst, men på plats har vi öppet i baren med försäljning av kakor, goda drycker och kaffe. Baren har öppet hela kvällen.

Foajémenyn
Klassikern

Vi förbehåller oss rätten till bordsplacering. 

Lasse Walldov är hängiven scenisk musik sedan unga år. Han har skrivit en mängd artiklar kring sina specialområden, agerat som konsertpresentatör och föredragshållare, undervisat på musikteaterskolor och leder musikcirklar om opera och musikal. Han är också samlare av vokalskivor från ”stenkakseran” och framåt. Dessa kommer till god användning som musikillustrationer i hans inspirerande föredrag.