Brothers

Brothers

Bered dig på en gripande och intensiv upplevelse när den hyllade och prisbelönta operan Brothers återuppförs i en unik och rå miljö under Copenhagen Opera Festival.

Operan bygger på Susanne Bier och Anders Thomas Jensens Oscarsbelönade långfilm från 2004 om förödande krigstrauma, främlingskap och hemligheter.

Starkt och uttrycksfullt

Regissör Kasper Holten, librettist Kerstin Perski och kompositör Daníel Bjarnasons tolkning blev en stor succé vid urpremiären på Den Jyske Opera 2017.

Den ödesmättade historien förvandlades i deras händer till en mäktig dramatisk opera. Bjarnasons gripande partitur beskrevs av Fyns Stiftstidende som "förbluffande starkt och uttrycksfullt", och uppsättningen vann en Reumert för Årets Opera år 2018.

Berättelsen om soldaten Michael, som återvänder hem från kriget i Afghanistan med en outhärdlig hemlighet, rullas ut med intensitet och smärtsam inlevelse.

Samarbete med Isländska Operan

Uppsättningen sker i samarbete mellan Copenhagen Opera Festival, Malmö Opera och Isländska Operan. Den fantastiska musiken framförs av Malmö Operaorkester, operakören från Isländska Operan, ett team av internationella soliststjärnor och med italienske Andrea Molino som dirigent.

Konstnärssamtal och masterclass

Isländske Daníel Bjarnason är Årets Gästkonstnär på Copenhagen Opera Festival. I samband med operan kan du därför träffa honom vid konstnärssamtal tillsammans med bland andra regissören Kasper Holten och scenografen Steffen Aarfing, samt vid en öppen masterclass i komposition.

Upphovspersoner

KOMPOSITÖR Daníel Bjarnason
LIBRETTO Kerstin Perski (baserat på Anders Thomas Jensens manuskript till Susanne Biers film Bröder)

Kreativt team

DIRIGENT Andrea Molino
REGISSÖR Kasper Holten
REGISSÖR ÅTERUPPSÄTTNING Amy Lane
SCENOGRAFI- och KOSTYMDESIGN Steffen Aarfing
LJUSDESIGN Ellen Ruge
VIDEODESIGN Signe Krogh

Solister

Oddur Jónsson
Marie Arnet
James Laing
Steffen Jespersen
Eva Jáuregui
Auður Gunnarsdóttir
Jakob Zethner 
Michael Bracegirdle
Dénise Beck
Hrólfur Sæmundsson

Orkester

Malmö Operaorkester

Kör

Operakören från Isländska Operan