Det stora operaäventyret

Fullbokat!

Operaverkstan genomför för andra året i rad Det stora operaäventyret som syftar till att ge barn och unga en introduktion till operans värld. Säsongen 20/21 ingår en operaworkshop Det magiska OM under hösten och en operaföreställning Väntarna, under våren. Målgruppen är elever i F-klass. Workshopen och föreställningen är kopplade till varandra på så sätt att eleverna får arbeta med scener ur föreställningen Väntarna. Deras idéer, tankar och önskemål under workshopen kommer sedan att ligga till grund för föreställningen som sätts upp på Verkstan våren 2021.

Välkommen till Det stora operaäventyret!

DETTA INGÅR I DET STORA OPERAÄVENTYRET

  • WORKSHOP Kom nära teaterns magi i en 1,5 timmes djupdykning i operakonsten. I workshopen Det magiska OM bjuder vi in publiken till att ta del av det konstnärliga arbetet. Vi arbetar med scener ur Werner Aspenströms berättelse Väntarna. Elevernas idéer, tankar och önskemål kommer sedan att ligga till grund för operan Väntarna som Operaverkstan sätter upp våren 2021.   
     
  • FÖRESTÄLLNING Väntarna är en poetisk berättelse om att vilja vara omtyckt. Vi får följa dockornas och nallarnas upptåg och mellanhavanden i väntan på sin ägare och höra deras spekulationer om varför hon inte kommer. Alla vill vara den som Katarina tycker mest om och ingen vill känna sig övergiven.