Operakompis

Växa tillsammans

Du som är nysvensk och intresserad av scenkonst – musik, teater, dans – nu kan du få en Operakompis!

Vi vill sammanföra nysvenskar som har ett intresse för scenkonst med personal som arbetar här på Malmö Opera.

Några gånger per år träffar du någon som jobbar på Malmö Opera så att ni tillsammans kan se en föreställning, gå en guidad visning i operahuset, ta en fika i Operagrillen eller hitta på något annat kul.

Ni utbyter erfarenheter med varandra samtidigt som du lär dig de svenska orden som används inom scenkonsten.

Vill du vara med? Du kanske jobbar eller har jobbat inom scenkonstområdet själv, dansar eller sjunger på din fritid, tycker om att se en föreställning då och då eller bara är nyfiken på Malmö Opera. Då är du välkommen att anmäla dig för att få en Operakompis! Det kostar inget att vara med.

Anmäl dig här

När du har anmält dig så matchas du med en person från operan. Vi hör av oss inom två veckor. Du får sedan träffa din Operakompis tillsammans med projektledare Miriam Riaie som hjälper er att göra en aktivitetsplan. Därefter träffas ni själva. Till sommaren kommer vi att ha en träff där alla deltagare får mötas och tillsammans planera en gemensam aktivitet.

malmö opera samarbetar också med:

Kulturkompis
Kulturkompis är ett projekt som finns över hela Sverige och drivs av studieförbundet Bilda. Kulturkompis förenar människor med olika bakgrund och erfarenheter genom gemensamma kulturupplevelser, allt från bio och konserter till teater och utställningar, helt gratis. Medlemmarna matchas med andra i en kulturkompisgrupp om 4–6 personer. Några har bott länge i Sverige, kanske hela livet, medan andra (minst två personer) är nya i Sverige. Tillsammans upplever man kultur och lär känna varandra.