Nyårskonsert kl 14

Välkomna att fira in det nya året på Malmö Opera med en storslagen musikalisk fest, ledd av den ojämförliga Marianne Mörck. Vi har bonat marmorgolvet, putsat kristallkronorna, lagt champagnen på kylning och bett Rickard ”GayTenor” Söderberg öva på att räkna baklänges. Vid tolvslaget drar Malmö stads fyrverkeri igång från Teaterparken, varefter festen fortsätter med dans och musik i foajén!

Ingenstans är nyår festligare än på Malmö Opera, men vi börjar trots det redan kl 14 med en matinéföreställning för de som ändå föredrar att fira in det nya året på annan plats. Kl 21 börjar Nyårsgalan och efter tolvslaget dansar vi in det nya året till Roger Berg Big Band & Roger's Sisters i foajén.

Det blir som alltid en storslagen fest! Malmö Operaorkester och Malmö Operakör är på plats. Konferencieren Marianne Mörck kommer att dela med sig av glimtar ur sitt fantastiska liv på alla världens scener. Stjärnskottet Cornelia Beskow, musikalartisten Sofie Gunnarsson och tenoren Alexander Grove medverkar i ett program som kommer att innehålla musik av Strauss, Wagner och Bizet. En grupp dansare tar sig över sundet från Det Kongelige för att bidra till festligheterna och tolvslaget räknas in av Rickard ”GayTenor” Söderberg från balkongen.

Välkommen till Malmö Opera på nyårsafton!

Konferencier: Marianne Mörck
Solister: Cornelia Beskow, Alexander Grove, Sofie Gunnarsson, Rickard Söderberg, Elisabet Einarsdottir*, Caspar Engdahl*, Kristine Nowlain*, Saara Rauvala* 
Storband: Roger Berg Big Band & Roger's Sisters
Malmö Operaorkester och Malmö Operakör

* Masterstudenter vid Musikhögskolan i Malmö/Malmö Opera