Nyårsgala kl 21

Fyrverkeri på piazzan

Återigen står Malmö Opera som värd för det största nyårsfirandet i staden. Välkomna att fira in det nya året hos oss!

Välkommen att fira in det nya året tillsammans med Malmö Operaorkester och solister! I år regisseras föreställningen av husets nya chefsregissör Elisabeth Linton. Den tidigare operachefen Philip Zandén, just nu Tevje i Malmö Operas uppsättning av Spelman på taket, agerar värd för kvällen. Medverkar gör ständigt aktuelle tenoren Rickard Söderberg och 2017 års Birgit Nilsson-stipendiat Hanna Husahr, som spelar Greta i familjeföreställningen Hans och Greta. På scen finns även mezzosopranen Emma Lyrén som gör rollen som Hans i Hans och Greta och till våren Maddalena i Rigoletto, samt musikalartisten Emmi Christensson, kanske mest känd som Christine i Phantom of the Opera i London och Stockholm, men bekant för Malmöpubliken i rollen som Cosette i Les Misérables.  

Nyårsgalan börjar kl 21, men redan kl 14 ger vi en matinéföreställning för de som föredrar att fira in det nya året på annan plats.

För åttonde året i rad förlägger även Malmö Stad sitt nyårsfirande till operan. Ljusexperterna i Visual Relief gör en fantastisk ljusshow på fasaden och Miriam Aïda räknar in tolvslaget från Malmö Operas pampiga balkong tillsammans med en hemlig gäst. Därefter tar stadens storslagna fyrverkeri vid.

Efter tolvslaget dansar vi in det nya året till Roger Berg Big Band & Roger's Sisters i foajén.

Välkomna till Malmö Opera på nyårsafton!