Vi är ingenting utan er

Om det är något vi lärt oss under den förfärliga tid som gått är det detta – behovet av att mötas och dela en konstnärlig upplevelse är mycket större än vi någonsin kunnat föreställa oss. Vi har alltid vetat att vi ingenting är utan er, vår publik, men vidden av ert engagemang, ert tålamod och er kärlek under krisen har gjort oss häpna, rörda och stolta. Ni har varit ett enormt stöd. Tack!

Michael Bojesen

Behovet av att mötas och dela en konstnärlig upplevelse är mycket större än vi någonsin kunnat föreställa oss

Vi ser nu fram emot en ny säsong, då vi återvänder till några av de verk vi tog fram tidigare men aldrig fick tillfälle att visa. Operafestivalen Glyndebournes legendariska uppsättning av En midsommarnattsdröm får äntligen sin svenska premiär. Orfeus i underjorden kommer inte tillbaka, men ensemblen med Loa Falkman och Rickard Söderberg i spetsen återvänder med en operettkavalkad av sällan skådat slag. Vi ger klassiker som Rossinis Barberaren i Sevilla och helt nyskrivna verk, som urpremiären på Catharina Backmans På andra sidan havet och Malmöpremiären av Det går an, med libretto av Operaverkstans Maria Sundqvist.

Men vid sidan av att visa dessa och många andra spännande uppsättningar för er, har Malmö Opera också ett annat mål. Med utgångspunkt i FN:s hållbarhetsmål vill vi vara delaktiga i arbetet att utforma en bättre framtid för alla. Vi arbetar med inkludering och framtida ledarskap i AKT!, vi är involverade i projekt som Kultur och hälsa, där vi bland annat spelat på äldreboenden, och vi minskar vårt klimatavtryck genom SYSAV-samarbetet Gröna cirkeln.

»Kan en opera inte bara få vara en opera«, säger kanske någon. Vi fortsätter att vara en opera, precis som vi alltid varit. Men vi vill också investera i en framtid där vi kan fortsätta att vara betydelsefulla, relevanta och, tack igen kära vänner, älskade.

Michael Bojesen, Teaterchef

Bläddra i Säsongsprogrammet 2021/22