Mozarts Requiem

Dröjande på trappsteget i en värld som inte är liv, inte är död. På avsatsen, vägande mellan två tillstånd. Här skapar hyllade och prisbelönta koreografen Örjan Andersson ett mustigt och klangfullt verk för Skånes Dansteater, Malmö Operakör och Malmö Operaorkester. Följ med in i en av den klassiska musikhistoriens mest mytomspunna och älskade verk.

Örjan Andersson tar Mozarts monumentala Requiem i handen och låter dansare, sångare och musiker svepa dig genom mörker, jubel, sorg och tacksamhet. Tillsammans med bland annat Bente Lykke Møller (scenografi och kostym) skapar han en omkastande dansupplevelse, full av liv.

“Han är emotionellt explosiv, lekfull, fartfylld, underhållande men framförallt musikalisk” ”en konstnär med ett starkt och nyskapande tilltal” motiverade Konstnärsnämnden när Örjan Andersson tilldelades Ganneviksstipendiet 2018. Han turnerar världen över med sitt eget kompani Andersson Dance. I höst är det äntligen Malmös tur igen.

KRINGAKTIVITETER 

Skånes Dansteaters övriga program av kringaktiviteter för Mozarts Requiem, till exempel öppen repetition, dansworkshoppar, samtal, teckenspråkstolkad föreställningsintroduktion, syntolkning av föreställningen etc, släpps till sommaren 2018.

STUDIObesök – möt koreograf och dansare

Möt koreograf Örjan Andersson och Skånes Dansteaters dansare i deras tidigare arbete med föreställningen Mozarts Requiem. Detta är ett tillfälle för dig att komma riktigt nära den konstnärliga processen bakom en dansföreställning. STUDIObesöket sker mycket riktigt i studion på Skånes Dansteater och har begränsat antal platser.

På Skånes Dansteater
Torsdag 12 september kl 19
Fri entré

OBS: Föranmälan via skanesdansetater.se

Föreställningsintroduktion

30 minuter innan varje föreställning (utom genrep och premiärer) bjuder vi på en introduktion till Mozarts Requiem. Få en bild av tankarna bakom föreställningen och lär dig mer om konstnärerna som skapat den. Vi träffas i övre foajén på Malmö Opera. Introduktionen ingår så klart i biljettpriset.

Koreografi Örjan Andersson
Musik Wolfgang Amadeus Mozart
Scenografi & kostym Bente Lykke Møller

Skånes Dansteaters dansare
Malmö Operaorkester
Malmö Operakör

Gästdansare Rolf Hepp

Dansföreställningen Mozarts Requiem rekommenderas från 12 år.

Skolbiljetter, begränsat antal biljetter.

Pris: 50 kr

Frågor och bokningar via dialog@skanesdansteater.se alt 040-20 85 00

 

Dans för nybörjare

Upplevelsen blir mycket bättre om man är väl förberedd och vet vad som ska hända när man kommer till teatern. Även en liten kort genomgång gör skillnad, så ge gärna dig och dina elever en liten stund innan ni kommer till oss.

• 30 minuter innan föreställningen börjar har vi en föreställningsintroduktion i övre foajén. Ta gärna med dig dina elever och lyssna på den.

• Kom i god tid så att ni hinner anmäla er, hänga in ytterkläderna i garderoben och göra toalettbesök.

• Anmäl er hos foajévärden när ni kommer. Värden, som du hittar vid disken till höger om Thaliastatyn i nedre foajén, hänvisar er till era platser och svarar på frågor. I salongen är det du som lärare som har ansvaret. (Skulle det bli stökigt och du behöver stöd finns värdarna i foajén.)

• Om du går med elever som inte är vana teaterbesökare och kan det vara bra att gå igenom hur det fungerar vid ett teaterbesök (se nedan).

• Om du har frågor eller funderingar kring ert besök eller önskar material som affischer och flyers, tveka inte att höra av dig.

• Det finns inga krav på klädsel. Kom som ni är! Häng av er ytterkläderna i garderoben, det kostar ingenting.

• En klocka ringer i foajén när det är dags att gå in och sätta sig i salongen. Första ringningen är 15 min innan föreställningen börjar.

• Gå på toaletten innan föreställningen eller i pausen. Att springa ut och in i salongen stör andra besökare och inte minst artisterna på scenen – de ser allt som händer i publiken.

• Mobiltelefoner ska vara avstängda under föreställning. Skärmljuset kan vara störande och även om ljudet är avstängt kan vår elektroniska utrustning påverkas.

• Man får inte fotografera eller spela in under föreställning. Det beror dels på att det stör, men det handlar också om upphovsrätt till musik, kostym, scenografi med mera.

• Måste man vara helt tyst under föreställningen? Man får så klart inte sitta och prata, men publikens reaktioner är viktiga för ensemblen på scenen. Reagera gärna på det som händer men använd ditt sunda förnuft och visa hänsyn till andra besökare i salongen.

Kalender för Mozarts Requiem

november 2019
Lördag 16 nov 18:00 Mozarts Requiem Laddar... Köp biljetter
Onsdag 20 nov 19:00 Mozarts Requiem Laddar... Köp biljetter
Torsdag 21 nov 19:00 Mozarts Requiem Laddar... Köp biljetter
Söndag 24 nov 16:00 Mozarts Requiem Laddar... Köp biljetter
Tisdag 26 nov 19:00 Mozarts Requiem Laddar... Köp biljetter
Onsdag 27 nov 19:00 Mozarts Requiem Laddar... Köp biljetter
Fredag 29 nov 19:00 Mozarts Requiem Laddar... Köp biljetter
Lördag 30 nov 18:00 Mozarts Requiem Laddar... Köp biljetter
december 2019
Fredag 6 dec 19:00 Mozarts Requiem Laddar... Köp biljetter
Lördag 7 dec 18:00 Mozarts Requiem Laddar... Köp biljetter