Lokaler

Upptäck våra inspirerande lokaler och de många spännande möjligheter vi erbjuder. När operahuset inte är upptaget av föreställning eller repetition kan du iscensätta dina event på vår magnifika arena. Våra flexibla lokaler passar alla typer av företagsevent, publika arrangemang och privata sammankomster.

KONTAKT

Vill du veta mer om våra lokaler eller komma förbi på ett besök? Kontakta oss gärna så berättar vi mer om era möjligheter i vårt unika hus.

Har du förfrågningar gällande möjligheterna till fotografering eller filmning på Malmö Opera är du välkommen att kontakta oss för mer information.

Emma Wååg, B2B sales & event                        
Tel. 040-20 85 70
 

Foajén

KAPACITET
Mingel: 1500
Sittande gäster (med eller utan scen): 400
Läs mer om Foajén

Foajén är ett utmärkt exempel på funkisstilen med breda marmortrappor, magnifika ljuskronor och vackra fönster med en storslagen utsikt ut mot piazzan och Malmö stad. 

En flexibel lokal i två plan med scen, dansgolv, bemannad garderob, fyra barer, restaurang och en stor maffig utomhusbalkong. Foajén erbjuder fantastiska möjligheter både dag- och kvällstid och kan beroende på eventets utformning och sällskapets storlek nyttjas i sin helhet eller i mindre avgränsade ytor.

Passar för mingelarrangemang, PR event, mässor, prisceremonier, konserter, fester, stora frukostar, luncher eller middagar, produktlanseringar, mässor, utställningar och modevisningar.

Matgäster Malmö Operas foaje

Operagrillen

KAPACITET
Mingel: 150
Sittande gäster: 120

Läs mer om Operagrillen

Operagrillen är en modern, vacker och avslappnad mötesplats och restaurang. En välkomnande, elegant och intim miljö vars medarbetare står redo att överträffa alla dina gastronomiska önskemål.

Lokalen har egen ingång och garderob samt direkt anslutning till operans foajé. Operagrillen erbjuder flexibla möbleringsmöjligheter, en stor bar med fullständigt sortiment, AV-utrustning och dansgolv.

Passar för frukost, lunch, eller middag, mingelarrangemang, afterwork, presentationer, produktlanseringar, mat- och dryckesprovningar, PR event, fester, intima konserter och inspelningar.

Operagrillen

Uteservering och tak

KAPACITET
Mingel: 300
Läs mer om vår uteservering och takterass

Under sommarmånaderna kan vi dag- och kvällstid erbjuda evenemang på vår vackra uteservering med egen bar på piazzan samt på takterrassen ovanför restaurang Operagrillen.

Båda har direkt anslutning till foajén och restaurangen samt utsikt mot den grönskande Magistratsparken och fontänen Tragos. Taket passar för mingelarrangemang, inspelningar, produktlanseringar, frukost och after work. På uteserveringen kan du njuta av frukost, -lunch, -middag eller after work al fresco.

Operagrillen uteservering takterrass

Storan

KAPACITET
Sittande gäster: 400-1500
Läs mer om Storan

Stora scenen med en av Europas största scener är en pampig lokal med förstklassig ljus- och ljudteknik. Salongen är utformad i funktionalismens tidsanda för att publiken - oavsett placering - ska få en optimal upplevelse. Scenen är 600 kvm och har en mycket stor vridscen. Med hjälp av skjutväggar kan salongen varieras i ett antal olika storlekar. Våra sju robotkameror möjliggör även digitala lösningar.

Stora scenen passar optimalt för galor, konferenser, jubileumsarrangemang, föreläsningar, föreställningar, konserter, shower, live-poddar, och inspelningar.

Storan

Verkstan

KAPACITET
Sittande gäster: 112
Mingel i foajén: 60
Läs mer om Verkstan

Verkstan är Malmö Operas mindre scen, en black box på 200 kvm renoverad 2015. Sittande publik kan placeras på en mängd olika sätt, bl a på gradänger eller i café-möblering. 

Lokalen är utrustad med modern ljud- och ljusteknik samt tre robotkameror för digitala arrangemang. Verkstan har en egen ingång och foajé och lämpar sig för workshopar, presentationer, seminarier, föreställningar, konserter och inspelningar. 

Verkstan

Bengt Hall-salen

KAPACITET
Sittande eller mingel: 250 
Läs mer om Bengt Hall-salen

Bengt Hall-salen är Operans orkestersal och Malmö Operaorkesters repetitionssal. Den helt unika, inspirerande och generösa lokalen med en golvyta på 272 kvm och mycket högt i tak invigdes 2016. 

Orkestersalen har en separat ingång och en egen foajé. Lokalen erbjuder flexibla möbleringsmöjligheter, modern ljud- och presentationsteknik liksom professionella inspelningsmöjligheter och passar för workshopar, presentationer, seminarier, konferenser, produktlanseringar, PR event, konserter och inspelningar.

Bengt Hall-salen