Alexander Joel

Dirigenten Alexander Joel har en mycket varierad opera- och symfonirepertoar och är en regelbunden gäst vid världens stora symfoniorkestrar samt operahus som Covent Garden, Deutsche Oper Berlin, Finska nationaloperan, Nya Nationalteatern i Tokyo, Norska Operan, Teatro Municipale I Santiago, Lyriska Operan I Boston, Folkoperan i Wien och operan i Marseilles. Han är Förste Gästdirigent vid Vlaamse Opera i Antwerpen och var 2007-14 generalmusikdirektör vid Stadsteatern och Stadsorkestern i Braunschweig.

Bland många uppdrag de senaste åren kan nämnas Rigoletto på Covent Garden, Cavalleria Rusticana på Stora teatern i Geneve, Tosca på Kungliga Operan i Stockholm, Manon Lescaut på Holländska Nationaloperan, den kompletta Ringcykeln på Stadsteatern i Wiesbaden, Madame Butterfly på Stadsoperan i Hamburg (finns på DVD) samt Macbeth på Det Kongelige i Köpenhamn.

Höjdpunkter säsongen 2019/20 inkluderar Rigoletto på Welsh National Opera, Luisa Miller på English National Opera, Rigoletto och Glada änkan på Wiener Volksoper, Trubaduren på Hessisches Staatstheater i Wiesbaden och La bohème på Komische Oper i Berlin. Joel dirigerar också Wiens Radiosymfoniorkester, Symfoniorkestern i Regensburg och Nederländska Filmharmonikerna på Concertgebouw i Amsterdam.

Här på Malmö Opera har han tidigare dirigerat Tosca och säsongen 2021/22 gör han Barberaren i Sevilla.

Föreställningar