West-End-succén Matilda the Musical är baserad på en berömd barnbok av Roald Dahl, författaren som också skrev Kalle och chokladfabriken. Musikalen fick inte mindre än 7 Olivier Awards 2012 vilket då var världsrekord! I Malmö Operas version medverkar en mängd barn som just nu utbildas i sång, dans och skådespeleri på vår Matildaskola, som arrangeras i samarbete med Malmö kulturskola. Bokslukaren Matildas vän, den snälla bibliotekarien Mrs Phelps, spelas av Marianne Mörck.

 

Matilda är en exceptionellt intelligent flicka som älskar böcker! Hennes föräldrar, som bara tittar på TV, tycker att hon är konstig. Matilda läser allt hon kommer över och får en vän i bibliotekarien mrs Phelps.

När Matilda börjar skolan får hon en snäll fröken, miss Honey, som förstår Matildas unika begåvning. På skolan finns också den skrämmande rektorn miss Trunchbull, tidigare olympisk mästare i släggkastning...

Böckernas värld hjälper Matilda till en början, men när hon blir konfronterad med orättvisor både hemma och i skolan bestämmer hon sig för att inte finna sig i det! I samma veva inser Matilda att hon har övernaturliga krafter och att hennes fantasier får fäste i verkligheten...

Matilda the Musical är baserad på en barnbok av den berömda författaren Roald Dahl, skaparen av nutida sagor där barnen tar makten över sina liv. Tonsättaren och komikern Tim Minchin har skrivit den medryckande musiken och de klipska sångtexterna. Vår chefregissör och dramaturg Elisabeth Linton regisserar en stor barnensemble som får göra revolution mot de vuxna artisternas rollgestalter.

PRODUKTIONSTEAM

Svensk översättning Jonas Forssell
Dirigent Joakim Hallin
Regi Elisabeth Linton
Scenografi Palle Christensen
Kostym Astrid Lynge Ottosen
Ljus Ulrik Gad
Koreografi Miles Hoare

ROLLER

Matilda, Lavender, Bruce, Amanda, Nigel, Eric, Hortensia, Alice, Tommy och Emma
Barn från Matildaskolan
Miss Honey Linda Olsson
Miss Trunchbull David Lundqvist
Mrs Phelps Marianne Mörck
Mrs Wormwood Åsa Fång
Mr Wormwood Michael Jansson
Michael Wormwood Jeff Schjerlund
Rudolpho Oscar Pierrou Lindén
Utbrytarartist & entertainer Denny Lekström
Akrobaten Hanna Carlbrand
Doktor och Sergei Jonas Schlyter

Malmö Operaorkester

Rekommenderad ålder: från lågstadiet och uppåt

Skolbiljetter:
Begränsat antal biljetter på vardagar tisdagar - torsdagar.

Skolföreställning: 9 april kl 13.00

Pris: 100 kr

Frågor och bokningar via skolombud@malmoopera.se alt 040-20 85 00
 

INFÖR BESÖKET

Upplevelsen blir mycket bättre om man är väl förberedd och vet vad som ska hända när man kommer till teatern. Även en liten kort genomgång gör skillnad, så ge gärna dig och dina elever en liten stund innan ni kommer till oss.

• Låt er inspireras! Här på hemsidan finns handlingen och ofta bilder, filmklipp och inspirationsmaterial som ni kan använda er av.

• 45 minuter innan föreställningen börjar har vi en introduktionskvart i övre foajén. Ta gärna med dig dina elever och lyssna på den.

• Kom i god tid så att ni hinner anmäla er, hänga in ytterkläderna i garderoben och göra toalettbesök.

• Anmäl er hos foajévärden när ni kommer. Värden, som du hittar vid disken till höger om Thaliastatyn i nedre foajén, hänvisar er till era platser och svarar på frågor. I salongen är det du som lärare som har ansvaret. (Skulle det bli stökigt och du behöver stöd finns värdarna i foajén.)

• Om du går med elever som inte är vana teaterbesökare och kan det vara bra att gå igenom hur det fungerar vid ett teaterbesök (se nedan).

• Om du har frågor eller funderingar kring ert besök eller önskar material som affischer och flyers, tveka inte att höra av dig.

 

UNDER BESÖKET

• Det finns inga krav på klädsel. Kom som ni är! Häng av er ytterkläderna i garderoben, det kostar ingenting.

• En klocka ringer i foajén när det är dags att gå in och sätta sig i salongen. Första ringningen är 15 min innan föreställningen börjar.

• Gå på toaletten innan föreställningen eller i pausen. Att springa ut och in i salongen stör andra besökare och inte minst artisterna på scenen – de ser allt som händer i publiken.

• Mobiltelefoner ska vara avstängda under föreställning. Skärmljuset kan vara störande och även om ljudet är avstängt kan vår elektroniska utrustning påverkas.

• Man får inte fotografera eller spela in under föreställning. Det beror dels på att det stör, men det handlar också om upphovsrätt till musik, kostym, scenografi med mera.

• Måste man vara helt tyst under föreställningen? Man får så klart inte sitta och prata, men publikens reaktioner är viktiga för ensemblen på scenen. Reagera gärna på det som händer men använd ditt sunda förnuft och visa hänsyn till andra besökare i salongen.

 

FAMILJEPAKET

Upplev Matilda the Musical med hela familjen på bra platser i salongen!

1 vuxen och 1 barn 779 kr (ord pris 1150 kr).
2 vuxen och 2 barn 1558 kr (ord pris 2300 kr).

GÖR SÅ HÄR FÖR ATT BOKA FAMILJEPAKETET:

  • Välj datum (gäller ej premiär) och klicka på köp biljetter.
  • Välj den plats du önskar i salongen inom priszon C eller låt systemet välja platser åt dig inom priszon C. 
  • Välj 1 eller 2 ordinariebiljetter och 1 eller 2 barnbiljetter, klicka sedan på fortsätt.
  • Klicka på fortsätt till betalning.

Nu har du tagit del av familjepaketet och totalt pris för dina båda biljetter ska vara 779 kr eller 1558 kr beroende på om du köpt 2 eller 4 familjebiljetter.
För att slutföra köpet behöver du logga in på ditt konto eller skapa ett konto.

Familjepaket bokas senast 31 december 2018. 

Familjepaket gäller barn och ungdomar tom 26 år. 

Kalender för Matilda the Musical

mars 2019
Fredag 15 mar 19:00 Matilda the Musical Laddar...
Söndag 17 mar 16:00 Matilda the Musical Laddar...
Onsdag 20 mar 19:00 Matilda the Musical Laddar...
Torsdag 21 mar 19:00 Matilda the Musical Laddar...
Lördag 23 mar 18:00 Matilda the Musical Laddar...
Söndag 24 mar 16:00 Matilda the Musical Laddar...
Torsdag 28 mar 19:00 Matilda the Musical Laddar...
Fredag 29 mar 19:00 Matilda the Musical Laddar...
Lördag 30 mar 18:00 Matilda the Musical Laddar...
april 2019
Onsdag 3 apr 19:00 Matilda the Musical Laddar...