À la carte-meny

Välkommen att äta en härlig middag i Operagrillen.  À la carte serveras tisdag-lördag innan föreställning på stora scenen (gäller ej konserter och uthyrningar)
Boka bord i Operagrillen för à la carte

September och oktober

Förrätt

  • Gin- och lönnsiraps-gravad lax med limegelé och dill
  • Biffcarpaccio med rökt skogssvamp, ruccolaglass och svartkålschips
  • Grönsakssymfoni med grön ärtpuré och vit balsamicogelé

Varmrätt

  • Ryggfilé av sej med bräserad endive, smörstekt potatis och limesås
  • Lammracks med grönsaks- och potatisterrin, fetaost och en portvinssås
  • Blomkålsvariation med salvia och gravad äggula
  • Grillad hängmörad ryggbiff med kappa, chilibearnaise och pommes frites

Dessert

  • Grön äppelsorbet med vit chokladpannacotta och rabarber

November, december och januari

Förrätt

  • Ceviche på lax och pilgrimsmussla med betor, getost och passionsfrukt
  • Råbiff på ren med lingon och pepparrot
  • Sotad endive med karamelliserad svartrot och dragongelé

Varmrätt

  • Smörstekt gösfilé och pilgrimsmusslor med svart risotto på bläckfisk
  • Oxfilé med rökt schalottenlök, friterad potatis och tryffelsås
  • Ravioli gjord på pumpa, ricotta och salvia med kimchi och skogssvamp
  • Grillad hängmörad ryggbiff med kappa, chilibearnaise och pommes frites

Dessert

  • Baileys-pannacotta med mjuk pepparkaka och clementinsorbet

Februari, mars och april

Förrätt

  • Rökt marulk med syrad broccoli, rödbeta och ostronskum
  • Pocherat ägg med parmaglass och grillad brioche
  • Rökt mozzarella med skogssvamp och tomat

Varmrätt

  • Torskryggfilé med pepparrot, spenat och salladslök
  • Baconlindad kalvfilé med oliver, schalottenlök och Pernodsås
  • Rödbetsgnocchi med getost och grönkål
  • Grillad hängmörad ryggbiff med kappa, chilibearnaise och pommes frites

Dessert

  • Mangomousse med cocosglass, ananas och sesam

Maj och juni

Förrätt

  • Vit sparris med sotad lax, verbenagelé och parmesan
  • Foie grass med grillade persikor, blåbär- och gingelé med rökt fläsk
  • Grön sparris med dragon- och rapsemulsion och vitlöksmiso

Varmrätt

  • Smörstekt hälleflundra med en potatis- och grön sommarsallad och ramslökssås
  • Honungs- och lavendel glaserad höna med rabarber, vårlök och grillad majs
  • Linser- och rabarber fyllda filoknipen med gurka, sotad schalottenlök och majspuré
  • Grillad hängmörad ryggbiff med kappa, chilibearnaise och pommes frites

Dessert

  • Jordgubbar och vit choklad med fläder och ingefära

Dessert alla månader

  • Glass och sorbet
  • Ost med husets knäckebröd och marmelad
  • Husets handgjorda chokladpraliner i tre smaker