À la carte-meny
Välkommen att äta en härlig middag i Operagrillen. Kombinera själv din meny utifrån våra alternativ nedan. À la carte serveras alla dagar innan föreställning på stora scenen. Fredagar och lördagar även efter föreställningen mot förebeställning 24 timmar innan ert besök.
Mars/april
FÖRRÄTTER
- Mousseline på pilgrimsmussla med blomkål, päron och persilja 130 kr
-
Ankleverterrine med rökt ankbröst och cumquats 135kr
-
Variation av blomkål med päron och persilja 125 kr
VARMRÄTTER
-
Smörstekt torskrygg med kalvbräss, palsternacka och syrad rödlök 275 kr
-
Nattbakad fläsksida med sallad av kålrabbi och rostad fänkål med rosmarinsås 295 kr
-
Spenat och skogsvamps ravioli, med sallad av kålrabbi och rostad fänkål med vit bön och spenatsås 265 kr
- Grillad hängmörad ryggbiff med chilibearnaise och pommes frites 365 kr
DESSERTER
- Utvalda ostar med husets knäckebröd, marmelad och skånsk honung 165 kr
-
Citrontarte med sesam och maräng 125 kr
- Glass och sorbet med bär, maräng och mjölkchoklad fudge 115 kr
- Handgjorda, ekologiska chokladtryfflar med 3 smaker 80 kr
KÖKET REKOMMENDERAR VÅR 3-RÄTTERS MENY
-
Mousseline på pilgrimsmussla med blomkål, päron och persilja
-
Smörstekt torskrygg med kalvbräss, palsternacka och syrad rödlök
- Citrontarte med sesam och vit choklad
Meny 495 kr/person
Dryckesmeny 325 kr/person med ett glas vin eller annan utvald dryck till varje rätt.
MAJ/JUNI
FÖRRÄTTER
- Syrad makrill med ugnsbakad tomat, glasört, citron och ramslök 125 kr
- Variation av sparris med skånskt rökt sidfläsk, pocherat vaktelägg och ramslöksemulsion 130 kr
- Variation av sparris med rädisor och rostad mandel 125 kr
VARMRÄTTER
- Smörstekt rödingfile med lågtempad hummer, sandmusslor och sommarprimörer 295 kr
- Ankbröst med vattenkrassepuré, sommarprimörer och körsbär 275 kr
- Risotto med gröna ärtor och mynta med sommar grönsaker 265 kr
DESSERTER
Rabarber och jordgubbar med vit choklad 125 kr
Alkoholfritt alternativ finns.
