À la carte-meny

Välkommen att äta en härlig middag i Operagrillen. Kombinera själv din meny utifrån våra alternativ nedan. À la carte serveras alla dagar innan föreställning på stora scenen. Fredagar och lördagar även efter föreställningen mot förebeställning 24 timmar innan ert besök.

Boka bord 

NOVEMBER/DECEMBER 

FÖRRÄTTER

  • Krämig pumpasoppa med salvia, kapris, confiterad lök, pecorino samt skånsk senap 125 kr
  • Tallskottsconfiterad lax med böklingmousse, jordärtskocka och rårörda lingon 165 kr
  • Oxcarpaccio med rökt svamp, ruccola och svartkål 155 kr

VARMRÄTTER

  • Skogsvamprisotto med rostad rotselleri och svartkålschips  265 kr
  • Stekt rödingfilé med brässerad endive, potatis och selleripuré samt timjan- och stjärnanissås 295 kr
  • Helstekt hjortfilé med Karl-Johansvamp, lila brysselkål och Madeiraskysås samt potatiskaka 275 kr
  • Grillad hängmörad ryggbiff med chilibearnaise och pommes frites 365 kr

DESSERTER

  • Utvalda ostar med husets knäckebröd, marmelad och Skånsk honung 165 kr
  • Pannacotta med ingefära och kryddnejlika, mjuk pepparkaka samt clementinglass 125 kr
  • Glass och sorbet med bär, maräng och mjölkchoklad fudge 115 kr
  • Handgjorda, ekologiska chokladtryfflar med 3 smaker 80 kr

KÖKET REKOMMENDERAR VÅR 3-RÄTTERS MENY

  • Tallskottsconfiterad lax med böklingmousse, jordärtskocka och rårörda lingon
  • Helstekt hjortfilé med Karl-Johansvamp, lila brysselkål och Madeiraskysås samt potatiskaka
  • Pannacotta med ingefära och kryddnejlika, mjuk pepparkaka samt clementinglass

Meny 495 kr/person 
Dryckesmeny 325 kr/person med ett glas vin eller annan utvald dryck till varje rätt.

Alkoholfritt alternativ finns.

Januari/Februari 

FÖRRÄTTER

  • Hummerterrine i skaldjursconsommé, brysselkål och syrad rödlök 130 kr
  • Tapas tallrik 135 kr
  • Grillad grönsaksterrine med morotspuré och confiterade cocktailtomater 125 kr

VARMRÄTTER

  • Jordärtskocksgnocchi med murklor och tryffelgräddsås  265 kr
  • Pocherad lax med sötpotatispuré, gräddkokt svartkål, grapefrukt och granatäpplekärnor 275 kr
  • Oxfilé och oxkinder med rostade jordärtskockor och tryffelsås 295 kr
  • Grillad hängmörad ryggbiff med chilibearnaise och pommes frites 365 kr

DESSERTER

  • Utvalda ostar med husets knäckebröd, marmelad och Skånsk honung 165 kr
  • Mörk choklad med blodapelsin och vinterhallon 125 kr
  • Glass och sorbet med bär, maräng och mjölkchoklad fudge 115 kr
  • Handgjorda, ekologiska chokladtryfflar med 3 smaker 80 kr

KÖKET REKOMMENDERAR VÅR 3-RÄTTERS MENY

  • Hummerterrine i skaldjursconsommé, brysselkål och syrad rödlök
  • Oxfilé och oxkinder med rostade jordärtskockor och tryffelsås
  • Mörk choklad med blodapelsin och vinterhallon

Meny 495 kr/person 
Dryckesmeny 325 kr/person med ett glas vin eller annan utvald dryck till varje rätt.


Alkoholfritt alternativ finns.

 
Middag i Operagrillen