Ljudtekniker

Malmö Opera är musikdramatikens hjärta och röst i Skåne. Huset invigdes 1944 och är centralt placerat i Öresundsregionen. Scenen är en av de största i Europa och den amfiteaterformade salongen rymmer över 1500 besökare. Vi spelar klassisk, modern och nyskriven musikdramatik.

Malmö Opera har drygt 270 tillsvidareanställda och 500-700 pjäsengagerade per spelår. Tillsammans blir det 300-360 årsarbeten. Under ett spelår producerar vi över 300 föreställningar för stora scenen, för barn-, ungdoms- och turnéverksamheterna.

Vi erbjuder dig en anställning i en kreativ miljö där vi gemensamt arbetar för att skapa optimala förutsättningar för att vår publik ska få del av musikteater i hela dess bredd.

Kvalifikationer

  • Relevant högskoleutbildning och/eller mångårig arbetslivserfarenhet.
  • Erfarenhet av liveljud, planering, programmering, ljudläggning, mixning och studioinspelningar.
  • Erfarenhet av arbete med teater/musikteater
  • Kunskaper i Pro Tools, Qlab, och gärna erfarenhet av Digico
  • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
  • B-körkort

Du behärskar notläsning och har du erfarenhet av att arbeta med stor orkester är det meriterande.

Ansvar och arbetsuppgifter
Ljud- och rekvisitaavdelningen utgör tillsammans med scenavdelningen, ljusavdelningen och dekorateljéerna, Tekniska sektionen.  Som ljudtekniker har du tre kolleger i din befattning och tjänsten är direkt underställd Ljudchef. Du medverkar vid framtagning, genomförande och avrustning av alla Malmö Operas produktioner. Våra tekniker arbetar multitekniskt vilket innebär att avdelningarna för ljud, ljus, rekvisita och scen arbetar väldigt tätt och gränsöverskridande. Malmö Opera spelar repertoar, vilket innebär att du är aktivt inblandad i flera olika produktioner samtidigt.

Profil
I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. För att lyckas i tjänsten ska du vara en positiv och kommunikativ person. Du är ansvarsfull, driven, och tekniskt intresserad, har god branschkännedom och god planeringsförmåga. Du är van vid att ta egna initiativ och tycker om att arbeta både självständigt och i grupp. Det är mycket viktigt att du är en god kamrat och lagspelare som har lätt att samarbeta med olika personer. Vi ser gärna att du har intresse och engagemang för scenkonst i allmänhet och musikteater i synnerhet.

Anställningsförhållanden
Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning som föregås av sex månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan
Ansökan med CV skickas till ansokanteknik@malmoopera.se, senast den 31 maj 2018. Ange Ljudtekniker i ämnesraden.

För ytterligare information om tjänsten vänligen kontakta:
Fredrik Täck, teknisk chef 040-20 85 44
Maria Rosvall, facklig representant för Teaterförbundet, 070-4805232