Rekvisitör

vikariat, deltid

Malmö Opera är musikdramatikens hjärta och röst i Skåne. Huset invigdes 1944 och är centralt placerat i Öresundsregionen. Scenen är en av de största i Europa och den amfiteaterformade salongen rymmer över 1500 besökare. Vi spelar klassisk, modern och nyskriven musikdramatik.

Malmö Opera har drygt 270 tillsvidareanställda och 500-700 pjäsengagerade per spelår. Tillsammans blir det 300-360 årsarbeten. Under ett spelår producerar vi över 300 föreställningar för stora scenen, för barn-, ungdoms- och turnéverksamheterna.

Vi erbjuder dig en anställning i en kreativ miljö där vi gemensamt arbetar för att skapa optimala förutsättningar för att vår publik ska få del av musikteater i hela dess bredd.

Önskad kompetens:

  • Kompetens inom traditionell teaterdekorteknik och tillhörande utrustning
  • Relevant eftergymnasial utbildning
  • Branscherfarenhet inom scenkonst
  • Erfarenhet och kompetens av hantering och framtagning av rekvisita (småattribut, möbler etc.)
  • Engelska i tal
  • God datorvana
  • B-körkort
  • Truckkort
  • Social kompetens

Vi ser gärna att du har kompetens inom möbelhistoria, stilhistoria och materialkännedom. Har du även grundläggande erfarenhet inom sömnad är det meriterande.
 

Ansvar och arbetsuppgifter
Ljud- och rekvisitaavdelningen utgör tillsammans med scenavdelningen, ljusavdelningen och dekorateljéerna, den Tekniska sektionen.  Som rekvisitör har du tre kolleger i din befattning och tjänsten är direkt underställd Ljudchef. Tjänsten är direkt underställd Ljud- och rekvisitachef.

Som rekvisitör medverkar du vid framtagning, föreställning och demontering av alla Malmö Operas produktioner. I tjänsten arbetar du multitekniskt vilket innebär att avdelningarna för scen, ljus, ljud och rekvisita arbetar tätt och gränsöverskridande. Malmö Opera spelar repertoar, vilket innebär att du är aktivt inblandad i flera olika produktioner samtidigt. Tjänsten som Rekvisitör innebär en viss fysisk ansträngning.

I arbetet ingår research, inköpa, hyra, eller låna rekvisita till olika produktioner och projekt. Även tillverkning och justering av rekvisita, samt överblick och iordning hållande av rekvisitaförråden ingår i arbetsuppgifterna. Du transporterar även rekvisita mellan förråd och repetitionslokal.

Profil
I denna rekrytering läggs stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en kommunikativ person som är prestigelös, lojal och lyhörd. För att lyckas i tjänsten bör du vara ansvarsfull, noggrann och ha en god organisationsförmåga. Du är en god kamrat som är serviceinriktad och har en naturlig fallenhet för att skapa delaktighet och engagemang. Malmö Opera är en arbetsplats med många olika yrkeskategorier, alla lika viktiga.

Anställningsförhållanden
Tjänsten avser vikariat på 50% t.o.m. 2018-12-31. Tillträde 2018-07-23 eller efter överenskommelse.

Den schemalagda arbetstiden är förlagd till såväl dag, kväll samt helg.
 

Ansökan
Ansökan med CV skickas till ansokanteknik@malmoopera.se, senast 2018-05-27. Ange Rekvisitör i ämnesraden.
För ytterligare information om tjänsten vänligen kontakta:
Teknisk chef, Fredrik Täck, 040-20 85 44, fredrik.tack@malmoopera.se
Facklig representant Teaterförbundet, Maria Rosvall, 040-20 25 42, maria.rosvall@malmoopera.se.