Projektassistent

till publikutvecklingsprojekt

Malmö Opera är musikdramatikens hjärta och röst i Skåne. Huset invigdes 1944 och är centralt placerat i Öresundsregionen. Scenen är en av de största i Europa och den amfiteaterformade salongen rymmer 1500 besökare. Vi spelar klassisk, modern och nyskriven musikdramatik. Malmö Opera har drygt 260 tillsvidareanställda och 500–700 pjäsengagerade per spelår. Under ett spelår producerar vi drygt 300 föreställningar för stora scenen samt för barn-, ungdoms- och turnéverksamheterna.

Malmö Opera vill underlätta för ungdomar att komma in i, arbeta och utvecklas inom, scenkonstbranschen för att långsiktigt förse branschen med värdefull kompetens, särskilt utifrån jämställdhets- och mångfaldsaspekter. Malmö Opera söker därför en projektassistent utifrån denna strävan.

Vi erbjuder dig en möjlighet att genom lära i arbete få praktisk erfarenhet av en kreativ arbetsmiljö där vi gemensamt arbetar för att skapa optimala förutsättningar för vår publik. Vår förhoppning är att du efter projektanställningen vill studera eller arbeta vidare inom scenkonst.

Önskad kompetens
Vi söker dig som är mellan 18 och 30 år och intresserad av scenkonst eller nyfiken på en arbetsplats inom denna bransch. Du är positiv, prestigelös och driven, samt en social stjärna som har lätt för att kommunicera och skapa nya möten. Vi tror att du har ett stort kontaktnät bland ungdomar och unga vuxna som ännu inte har besökt Malmö Opera.

Du har gymnasieutbildning, god datorvana och behärskar svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du även har kunskaper i ytterligare språk.

Arbetsuppgifter
Inom Malmö Operas publikutvecklingsarbete kommer särskilt fokus under säsongen 2018/19 att riktas åt unga och unga vuxna. Rollen som projektassistent innebär att du assisterar vår projektledare och är delaktig och behjälplig i projektets alla delar. Tillsammans med projektledaren är du med och utformar, planerar och genomför publikutvecklande aktiviteter och workshops. Du kommer även att skapa nätverk och kontakter med representanter från olika organisationer, föreningar, kommuner och näringslivet i Region Skåne. Projektledaren är din handledare under anställningsperioden.

Arbetet sker på teatern såväl som runt om i Skånes kommuner. Arbetstiden är främst förlagd till kontorstid, men även kvällar och helger kan förekomma i viss mån.

Anställningsförhållanden
Tjänsten avser en projektanställning på halvtid under 10 månader omgående eller efter överenskommelse.

Ansökan
Ansökan med CV skickas till Miriam.Riaie@malmoopera.se senast den 20 augusti. Ange ”projektassistent” i ämnesraden.

För ytterligare information om tjänsten vänligen kontakta:
Projektledare publikutveckling Miriam Riaie, miriam.riaie@malmoopera.se , 072-700 72 77.
Facklig representant för Teaterförbundet Maria Rosvall, maria.rosvall@malmoopera.se, 0704-805232.