Dekortekniker

Malmö Opera är musikdramatikens hjärta och röst i Skåne. Huset invigdes 1944 och är centralt placerat i Öresundsregionen. Scenen är en av de största i Europa och den amfiteaterformade salongen rymmer 1500 besökare. Vi spelar klassisk, modern och nyskriven musikdramatik. Malmö Opera har drygt 275 tillsvidareanställda och 500–700 pjäsengagerade per spelår. Under ett spelår producerar vi drygt 300 föreställningar för stora scenen samt för barn-, ungdoms- och turnéverksamheterna.

Är du en lyhörd och noggrann lagspelare som brinner för scenarbete och trivs med oregelbundna arbetstider? Vill du bli en del av teamet bakom scen som förverkligar det konstnärliga teamets vision och medverkar till att publiken får en minnesvärd upplevelse? Vi söker två dekortekniker - välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig en anställning i en kreativ miljö där vi gemensamt arbetar för att skapa optimala förutsättningar för att vår publik ska få del av musikteater i hela dess bredd.

Önskad kompetens

  • Teaterteknisk utbildning eller flerårig erfarenhet av teatertekniskt arbete
  • Kompetens inom traditionell teaterdekorteknik och tillhörande utrustning
  • Kunskap om modern teaterstyrteknik
  • God kunskap inom ljus och elteknik
  • Engelska i tal
  • God datorvana
  • B-körkort
  • Truckkort
  • Social kompetens
  • Hantverkskunskaper inom trä och metall är meriterande

Ansvar och arbetsuppgifter
Tjänsten är direkt underställd Scenchef. Som Dekortekniker medverkar du vid framtagning, föreställning och demontering av Malmö Operas produktioner. Dekorteknikern följer dekoren från och med inleverans och uppbyggnad genom repetitionsfasen fram till premiär. Dekoren ska under tiden underhållas och säkerställas att den fungerar tillfredställande under efterföljande spelperiod.

Våra tekniker arbetar multitekniskt vilket innebär att avdelningarna för scen, ljus, ljud och rekvisita arbetar tätt och gränsöverskridande. Malmö Opera spelar repertoar, vilket innebär att du är aktivt inblandad i flera olika produktioner parallellt. Tjänsten innebär fysiskt krävande arbete. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och helg.

Profil
Tjänsten ställer höga krav på ansvarsfullhet, flexibilitet och god planeringsförmåga. Som person är du kommunikativ, lyhörd, lojal och prestigelös. För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du är en god kollega och lagspelare, som har lätt att samarbeta med olika personlighetstyper.

Anställningsförhållanden
Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning som föregås av sex månaders provanställning. Tillträde   maj 2019 eller efter överenskommelse.

Ansökan
Ansökan med CV skickas till ansokanteknik@malmoopera.se, senast den 30/12 2018. Ange Dekortekniker i ämnesraden.
För ytterligare information om tjänsten vänligen kontakta:
Scenchef Björn Winberg, 040-20 85 49, bjorn.winberg@malmoopera.se
Facklig representant för Teaterförbundet Svante Axbacke, 0721-552544, svante.axbacke@malmoopera.se