Jamie och klasskamrater poserar i en trappa

Everybody's talking about Jamie

VÄLJ DATUM

Världen är en show. Din show.

Jamie är skolans udda fågel, en kille som fantiserar om att bli dragshowartist. Hur ska han hitta modet att gå sin egen väg? Och hur vet man vem man egentligen är? Publikfavoriten Oscar Pierrou Lindén gör rollen som Jamie i en musikal om drömmar och identitet, baserad på en sann historia.  

Att vara gay är inte helt lätt i en grå arbetarstad. Och det blir inte lättare när ens stora dröm är att bli dragqueen. Skolan känns urtrist, men i sina dagdrömmar är Jamie stjärna i en underbar färgsprakande show! 

Jamie har det bra hemma med sin mamma som stöttar i vått och torrt. Han har också sin bästa vän, pluggisen Pritti, och klarar ganska bra att stå upp emot klassens retsticka Dean. Men han har en tagg i hjärtat – en frånvarande pappa som inte vill ha nånting med sin ”omanlige” son att göra.  

KAMPEN ATT FÅ VARA SIG SJÄLV 
Examensbalen närmar sig och Jamie vill inget hellre än att gå dit i en vacker klänning – om han vågar. I en affär för dragshowkläder träffar han Hugo, en åldrad dragqueen-diva, som blir hans mentor och öppnar upp den värld som Jamie bara drömt om. Hugo får också Jamie att förstå att dragshow inte bara handlar om glitter och glamour. Han berättar om HBTQ-rörelsens historia och en lång och hård kamp som i grunden handlar om rätten att få vara sig själv. Just som Jamie tar sina första stapplande steg som dragshowartist börjar allt gå åt skogen. Lärarna förbjuder honom att gå på avslutningsbalen i drag och hans pappa sviker totalt. I sin ilska och förvirring lyckas Jamie såra både Pritti och sin mamma. Ensam måste han rannsaka sig själv och hitta svaret på frågan: Vem är han egentligen? 

VERKLIGHETENS JAMIE 
Musikalen är inspirerad av dokumentärserien Jamie: Drag Queen at 16 från brittiska BBC. I serien fick tittarna följa Jamie Campbells liv och hans kamp för att överkomma fördomar och till slut leva ut sina drömmar som dragqueen. 

UPPHOVSPERSONER
MANUS & SÅNGTEXTER Tom Macrae
MUSIK Dan Gillespie Sells, efter en idé av Jonathan Butterell
ÖVERSÄTTNING Ulricha Johnson 

KREATIVT TEAM
DIRIGENT Joakim Hallin
REGI Martin Rosengardten
BITRÄDANDE REGISSÖR Katarina Sörenson
KOREOGRAFI Miles Hoare
SCENOGRAFI Sven Dahlberg
KOSTYM- OCH MASKDESIGN Elin Hallberg
LJUSDESIGN Susanna Hedin
LJUDDESIGN Anders Ekstedt

ROLLER 
JAMIE Oscar Pierrou Lindén 
MARGARET Anki Albertsson
HUGO/LOCO CHANELLE Meddelas senare  
RAY Meddelas senare
MISS HEDGE Anna-Maria Hallgarn 
JAMIES PAPPA Michael Jansson 
LAIKA VIRGIN Per Öhagen 
TRAY SOPHISTICAY Steffen Hulehøj Frederiksen 
SANDRA BOLLOCK Meddelas senare
TURNING TORSO Magnus Borén 

PRITTI Leila Jung 
BEX Kerstin Hilldén
BECCA Paula Santa Eufemia 
DEAN Olof Åhman 
CHRIS Nils Weibull 
CY Tommy Englund 
FATIMA Natasja Jean-Charles 
KELLY Emmie Asplund 
KITTY Emilie Larsson 
LARS Oliver Gramenius 
LEVI David Auxoilte 
LILLY Emilia Hallstensson 
MICKEY Johan Wallh 
PETE Marcus Elander 
SAYID Erik Espinoza 
VICKY Sara Lehmann 
NAMN/SWING Meddelas senare

Malmö Operaorkester 

UNDERSTUDIES
JAMIE: Nils Weibull, MARGARET: Anna Maria Hallgarn, HUGO/LOCO CHANELLE: Per Öhagen RAY: Emilie Larsson, MISS HEDGE: Sara Lehmann, LAIKA VIRGIN, TRAY SOPHISTICAY & JAMIES PAPPA: Magnus Borén, SANDRA BOLLOCK: Johan Wallh, PRITTI & BECCA: Natasja Jean-Charles, BEX: Emmie Asplund, DEAN: Tommy Englund

US = Understudy/ersättare vid sjukdom