Lasse Walldov

Föredrag med Lasse Walldov: La bohème

VÄLJ DATUM

4 oktober: La bohème

Om La bohème och några andra mindre kända operor med samma härliga rollgalleri

Puccinis La bohème från 1896, är nog den mest älskade av alla hans operor. Baserad på en serie noveller av Henri Murger, skildrar den fattiga konstnärer och deras romanser i Paris runt 1800‐talets mitt. Puccini var dock inte ensam om att fascineras av detta rollgalleri. Hans rival Leoncavallo gjorde sin version året därpå, och zarzuela‐mästaren Vives presenterade sin variant i Spanien 1904. Musikalen Rent ej att förglömma. Lasse Walldov kommer att servera musik från samtliga i sin ”bohemiska” historik. Men det blir mest Puccini.

MENYER OCH BOKNING AV MAT

Föredraget hålls i Malmö Operas egen restaurang Operagrillen. Välkommen att äta en räksmörgås eller annat gott från vår meny innan föredraget. Vi rekommenderar menyn Klassikern med räksmörgås eller veganskt alternativ samt hembakad kransekage och kaffe. Serveras från kl 18.00 då baren också öppnar. Vill du hellre äta mat så förbeställs det senast 48 timmar innan ankomst, men på plats har vi öppet i baren med försäljning av kakor, goda drycker och kaffe. Baren har öppet hela kvällen.

Foajémenyn
Klassikern

Vi förbehåller oss rätten till bordsplacering. 

Lasse Walldov är hängiven scenisk musik sedan unga år. Han har skrivit en mängd artiklar kring sina specialområden, agerat som konsertpresentatör och föredragshållare, undervisat på musikteaterskolor och leder musikcirklar om opera och musikal. Han är också samlare av vokalskivor från ”stenkakseran” och framåt. Dessa kommer till god användning som musikillustrationer i hans inspirerande föredrag.