Lasse walldov

Così fan tutte - föredrag med Lars Walldov

En gång i tiden var Wolfgang Amadeus Mozarts underbara Cosi Fan Tutte betraktad som ett närapå misslyckande av sekundärt värde inom hans enorma operakatalog. Idag är den tack och lov upphöjd till samma höga nivå som Figaros bröllop, Don Juan och Trollflöjten.

Lasse Walldov är som bekant en obotlig samlare av vokalskivor från ”stenkakseran” och framåt. Detta betyder att han har bekväm tillgång till världens främsta Mozart-sångare genom tiderna. Dessa lär komma till god användning som musikillustrationer när han i sitt inspirationsföredrag ska berätta allt vi bör veta om Cosi Fan Tutte - från arbetet inför premiären 1790 till nyvunnen popularitet i vår tid.

Under sep-nov åker Malmö Opera på Skåneturné med Così fan tutti.

Föreläsningsserien anordnas i samarbete mellan Malmö Opera, ABF Skåne och arrangerande förening.

TURNéplan

12/10 kl. 19.00 Kirsebergs bibliotek, Malmö

13/10 kl. 19.00 Revyteatern, Ängelholm 

26/10 kl. 19.00 Flora biografteater, Sjöbo 

2/11 kl. 19.00 Teaterrestaurangen, Landskrona - Inställd*

4/11 kl. 19.00 Stenkrossen, Lund - Inställd*

9/11 kl. 19.00 Medborgarhuset, Staffanstorp - Inställd*

*Tillsammans med ABF har vi istället för fysiska föredrag, valt att erbjuda en digital lösning så att ni kan lyssna på föredraget hemifrån. Via en länk får ni träffa Lasse Walldov i hans hem, varifrån han håller samma inspirerande föredrag med musikaliska inslag. Och vem vet, kanske får ni även se en skymt av hans ofantliga skivsamling. De digitala sändningarna hanteras av respektive arrangör.