Circus days and nights

Circus Days and Nights

Tillsammans med Cirkus Cirkör presenterar vi en världspremiär komponerad av den legendariske tonsättaren Philip Glass. Det blir en sensationell och överraskande debut för en helt ny genre: cirkusopera!​

cirkus MÖTER OPERA

Tilde Björfors, Cirkus Cirkörs konstnärliga ledare, regisserar verket där cirkusen agerar metafor för livets och människans villkor. Det blir en gränsöverskridande upplevelse: opera med kaxig nycirkus med inriktning på att förundra världen. Cirkusmanegen förs in i teatern och blir samtidigt en andlig bild av jordens eviga resa genom rymden. Cirkusartisternas mödofyllda arbete resulterar i stora prestationer men också en del bakslag.

PHILIP GLASS

Kompositören Philip Glass har förutom en mängd symfoniska verk, Oscarsnominerad filmmusik som till Notes on a Scandal och Timmarna och den av honom själv framförda lugnande sömnmusiken i The Truman Show, skrivit operor som Einstein on the Beach och Akhnaten samt Satyagraha, en opera som Tilde Björfors och Cirkus Cirkör satte upp 2016 i samarbete med Folkoperan.

 

I Robert Lax poem och syn på cirkusen som en metafor för livet, fann jag själsfrände och Cirkus Days and Nights har legat på mitt nattduksbord sedan dess. - Philip Glass

 Philip Glass och Tilde Björfors. Foto: Mats Bäcker

Metamorphosis av Philip Glass, framförs av ackordeon-virtuosen Minna Weurlander. Introduktion av Cirkus Cirkörs konstnärliga ledare Tilde Björfors.

 

MUSIK Philip Glass
LIBRETTO David Henry Hwang, Tilde Björfors 

KAPELLMÄSTARE Minna Weurlander
REGI & KONCEPT Tilde Björfors
SCENOGRAFI & KOSTYM Magdalena Åberg
LJUS Ellen Ruge
MEDVERKANDE solister, korister, cirkusartister, ackordeon, saxofon, trombon, trumpet, horn/tuba, violin, Malmö Operakör

Cirkusoperan är beställd av Cirkus Cirkör och Malmö Opera som samproducerar uppsättningen med operasångare, cirkusartister och musiker. Efter uruppförandet på Malmö Opera går Circus Days and Nights på världsturné. Turnéplanen uppdateras löpande på Cirkus Cirkörs hemsida.  

Operameny i Operagrillen

Operameny

Lyxa till det med trerätters innan föreställningen! Lägg till när du bokar eller läs mer här.  

Klassikern

Vi serverar vår klassiska räksmörgås i foajén. Lägg till när du bokar eller läs mer här.