Broadwaymusikalen Anastasia är en mäktig, episk saga för hela familjen, baserad på den tecknade filmen med samma namn. I rollen som Anastasia ser vi Tuva B Larsen och som Dmitrij, Andreas Weise. Den gripande historien om mysteriet med den försvunna tsardottern blir här ett storslaget, fantasifullt äventyr med spänning, humor och kärlek.

I Ryssland har det just varit revolution. Tsarfamiljen har mördats och bolsjevikerna har tagit över makten. Men det går ett rykte att den yngsta dottern Anastasia kom undan och gömmer sig någonstans. Bolsjeviksoldaten Gleb gör det till sin livsuppgift att hitta Anastasia och slutföra det arbete hans far påbörjade.

FATTIG GATSOPARE

I S:t Petersburgs fattigkvarter möter vi Anja som hankar sig fram som gatsopare. Hon minns inget om sin bakgrund men har en märklig känsla av att hon måste bege sig till Paris.

Hennes vänner, den föräldralösa, gatusmarta Dmitrij och hans kumpan Vlad, är på desperat jakt efter pengar. När de får höra att änkekejsarinnan, som flytt till Paris, har utfäst en belöning till den som kan hitta Anastasia, börjar en plan ta form. De ska klä ut Anja till Anastasia och ro hem belöningen!

FRÅN S:T PETERSBURG TILL PARIS

De tre vännerna ger sig iväg. De lämnar S:t Petersburg och befinner sig snart i 1920-talets Paris där Europas jetset samlas för att uppleva konst, modevisningar och glamourösa fester.
Men inget går som de tänkt sig. De har inga pengar, det är inte så lätt att få audiens hos änkekejsarinnan som de hade trott och Gleb är dem hack i häl. Och hur kan det komma sig att Anja plötsligt kan prata franska?

ONCE UPON A DECEMBER

Den medryckande musiken innehåller allt från klassisk musikalmusik till wienervals och charleston. En sång som nog de flesta känner igen är den vackra och lite sorgsna balladen Once upon a december, den melodi som finns i speldosan Anastasia får av sin farmor änkekejsarinnan.

Återbruk av kostymer

Kostymdesigner är Nina Sandström som förespråkar hållbarhet och återbruk av kostymer. Det finns stora miljövinster med återbruk och resultatet blir lika fantastiskt. Till Anastasia använder vi plagg från second hand och från vårt eget kostymförråd.

 

MUSIK Stephen Flaherty
MANUS Terrence McNally
SÅNGTEXTER Lynn Ahrens
ÖVERSÄTTNING Rikard Bergqvist

REGI Johanna Hybinette, konstnärligt koncept av Elisabeth Linton
KOSTYM- OCH MASKDESIGN Nina Sandström
SCENOGRAFI Benjamin la Cour
LJUSDESIGN Ulrik Gad
KOREOGRAFI Miles Hoare
LJUDDESIGN Avgoustos Psillas
DIRIGENT Joakim Hallin

ROLLER

ANJA/ANASTASIA Tuva B Larsen
DMITRIJ Andreas Weise
VLAD Michael Jansson
ÄNKEKEJSARINNAN Lill Lindfors
GREVINNAN LILY Åsa Fång
GLEB Philip Jalmelid
GREVE IPPOLITOV Oscar Pierrou Lindén
GORLINSKIJ Erik Gullbransson
GREVE LEOPOLD Erik Gullbransson
GREVE GREGORY Daniel Eriksson
DUNJA Nina Pressing
MARFA Sara Lehmann
POLINA Jenny Holmgren

BARNROLLER

LILLA ANASTASIA/FLICKA Elisabeth Engman
LILLA ANASTASIA/FLICKA Selma Olsson
LILLA ANASTASIA/FLICKA Märta Remlén
LILLA DMITRIJ/LILLA ALEXEI Hugo Hybinette Ermedahl
LILLA DMITRIJ/LILLA ALEXEI Vincent Book
LILLA DMITRIJ/LILLA ALEXEI Milton Felländer

Danssolister i Svansjön-scenen
PRINS SIEGFRIED Oscar Pierrou Lindén
ROTHBART David Auxoilte
ODETTE Hanna Carlbrand

ENSEMBLE
US = understudy/ersättare 

Jenny Holmgren (US Anja/Anastasia), Rasmus Mononen (US Dmitrij), Fredrik Sjöstedt (US Vlad och Gorlinskij), Daniel Eriksson (US Gleb), Nina Pressing (US Änkekejsarinnan), Johan Wallh (US Greve Ippolitov), Patrik Riber (US Prins Siegfried), Tommy Englund (US Greve Leopold), Davio Di Sara LehmannAndrea Schirmer, Steffen Hulehøj FrederiksenLeila JungSienna Sebek, Kajsa Petersson, Hanna Carlbrand, Hannah Ohlsson

Malmö Operaorkester

 

Inspired by the Twentieth Century Fox Motion Picture by special arrangement with Buena Vista Theatrical. From the play by Marcelle Maurette as adapted by Guy Bilton.

Anastasia ingår också i Det stora Operaäventyret

Speldatum 28 sept kl 19.00. Begränsat antal platser.
Målgrupp från åk 5 och uppåt

Priser & bokning

Operalektion, Anastasia, guidad visning 180kr/elev

Boka via skolombud@malmoopera.se