Aktuellt på Malmö Opera

Malmö Opera 75 år

Jubileumsfest med öppet hus

Kom och var med på vårt 75-årsfirande! Vi har öppet hus kl 12 – 15 med guidade visningar av operahuset, uppträdanden på piazzan, kammarkonsert i foajén, utställningar, tipspromenad, allsång för barn och annat roligt.

Läs mer om Jubileumsfesten

Relationsdrama

Höstsonaten

PREMIÄR 13 SEPTEMBER Prisad opera på svenska, baserad på Ingmar Bergmans filmklassiker. Om människors val, om dolda konflikter inom en familj och möjligheten att förlåta varandra. I huvudrollerna ser vi världsstjärnorna Charlotte Hellekant, Erika Sunnegårdh och Helena Juntunen. 

Baserad på Disneyfilmen

Skönheten och odjuret

PREMIÄR 18 OKTOBER I augusti börjar repetitionerna på höstens stormusikal! En bortskämd prins (som spelas av Fred Johanson) har förvandlats till ett odjur som straff för sin elakhet och snålhet. Slottets alla förtrollade invånare som vi känner igen från Disney-filmen hjälper prinsen att återfå mänsklig form och hitta sann kärlek. 

Lena Chamamyan

Syriansk stjärna till Malmö!

STORAN 1 SEPTEMBER Lena Chamamyans röst och musikalitet har berört publiken i både öst och väst och nu kommer hon till Malmö! Hon är ansedd som en av de främsta sångarna i sin generation och hennes musik har en doft av orientalisk jazz, en blandning av klassisk arabisk musik, armeniska sånger och västerländsk musik. Arrangemang av Riksteatern. 

Ny satsning för skolor

Det stora operaäventyret

OPERAVERKSTAN startar Det stora operaäventyret – en introduktion för barn och unga till operans förtrollade värld. Den här säsongen ingår Eugène Ionescos absurda pjäs Ledaren i äventyret. Utöver en operaföreställning erbjuds Skånes mellanstadieelever en operalektion med masktillverkning och en guidad visning av vårt fantastiska hus. 

Kommande föreställningar

augusti 2019
Fredag 23 aug 18:00 Kick off med Emma och Conny Ej till försäljning Utsåld
september 2019
Söndag 1 sep 18:00 Lena Chamamyan Laddar... Köp biljetter
Fredag 13 sep 19:00 Höstsonaten Laddar... Köp biljetter
Lördag 14 sep 15:00 Kammarkonserter 2019/20 Laddar... Köp biljetter
Söndag 15 sep 12:30 Guidad visning Laddar... Utsåld
Söndag 15 sep 16:00 Höstsonaten Laddar... Köp biljetter
Tisdag 17 sep 19:00 Höstsonaten Laddar... Köp biljetter
Torsdag 19 sep 19:00 Höstsonaten Laddar... Köp biljetter
Söndag 22 sep 13:00 Jubileumskonsert Laddar... Utsåld
Söndag 22 sep 19:00 Jubileumskonsert Laddar... Köp biljetter