Ibland står man vid ett vägskäl i livet

Har du någonsin undrat vad som skulle ha hänt om du valt en annan väg i livet? Tänk om du hade tackat ja till det där jobbet? Tänk om du hade köpt det där huset? Tänk om du hade satsat på kärleken? Om det handlar Tänk om – en engagerande, rolig och gripande musikal med hög igenkänningsfaktor regisserad av Philip Zandén.

 

Tänk om handlar om hur ett till synes enkelt val på en sekund kan ta livet i en helt ny riktning. Men här får vi se både vad som händer om huvudpersonen Elisabeth tar det där telefonsamtalet och vad som händer om hon inte gör det.

Det är en starkt berörande historia, berättad med igenkänning och humor, om livets kringelkrokar, glädjeämnen och sorger. Musikalen väcker många frågor om ens egna livsval och vad som skulle ha hänt om... eller om inte... Och är det verkligen den fria viljan som styr? Finns det ett öde? Eller är det bara slumpen som avgör hur livet blir?
 

Krävande huvudroll

Den dubbla rollen som Lisa/Betty är mycket krävande. Huvudrollsinnehavaren är på scenen i stort sett hela föreställningen och ska snabbt ställa om mellan Lisa och Betty. Dessutom skildras 5 år på knappa två timmar.

Här i Malmö görs rollen av den fantastiska Linda Olsson, som senast hänförde publiken med sin sång och dans i Top Hat.

Sex publikpriser

Tänk om (If/Then) erhöll sex publikpriser vid Broadwaypremiären våren 2014. Musiken, fylld med powerballader, är skriven av Tom Kitt, som komponerat och orkestrerat flera Broadwaymusikaler. Bland annat skapade han de musikaliska arrangemangen till American Idiot som uppfördes på Malmö Opera härom året (även den i regi av Philip Zandén).

Lyssna på musiken

Lyssna på musiken i Spotify från Broadways uppsättning 

If/Then: A New Musical (Original Broadway Cast Recording) 

Ladda ner Spotify

 

 

 

Rekommenderad ålder: från högstadiet och uppåt

Skolbiljetter
Tisdag-torsdag men även fredagarna den 17 och 24 februari, begränsat antal platser
Pris: 70 kr

Frågor och bokningar via skolombud@malmoopera.se alt
040-20 85 00

 

INFÖR BESÖKET

Upplevelsen blir mycket bättre om man är väl förberedd och vet vad som ska hända när man kommer till teatern. Även en liten kort genomgång gör skillnad, så ge gärna dig och dina elever en liten stund innan ni kommer till oss.

• Låt er inspireras! Här på hemsidan finns handlingen och ofta bilder, filmklipp och inspirationsmaterial som ni kan använda er av.

• 45 minuter innan föreställningen börjar har vi en introduktionskvart i övre foajén. Ta gärna med dig dina elever och lyssna på den.

• Kom i god tid så att ni hinner anmäla er, hänga in ytterkläderna i garderoben och göra toalettbesök.

• Anmäl er hos foajévärden när ni kommer. Värden, som du hittar vid disken till höger om Thaliastatyn i nedre foajén, hänvisar er till era platser och svarar på frågor. I salongen är det du som lärare som har ansvaret. (Skulle det bli stökigt och du behöver stöd finns värdarna i foajén.)

• Om du går med elever som inte är vana teaterbesökare och kan det vara bra att gå igenom hur det fungerar vid ett teaterbesök (se nedan).

• Om du har frågor eller funderingar kring ert besök eller önskar material som affischer och flyers, tveka inte att höra av dig.

 

UNDER BESÖKET

• Det finns inga krav på klädsel. Kom som ni är! Häng av er ytterkläderna i garderoben, det kostar ingenting.

• En klocka ringer i foajén när det är dags att gå in och sätta sig i salongen. Första ringningen är 15 min innan föreställningen börjar.

• Gå på toaletten innan föreställningen eller i pausen. Att springa ut och in i salongen stör andra besökare och inte minst artisterna på scenen – de ser allt som händer i publiken.

• Mobiltelefoner ska vara avstängda under föreställning. Skärmljuset kan vara störande och även om ljudet är avstängt kan vår elektroniska utrustning påverkas.

• Man får inte fotografera eller spela in under föreställning. Det beror dels på att det stör, men det handlar också om upphovsrätt till musik, kostym, scenografi med mera.

• Måste man vara helt tyst under föreställningen? Man får så klart inte sitta och prata, men publikens reaktioner är viktiga för ensemblen på scenen. Reagera gärna på det som händer men använd ditt sunda förnuft och visa hänsyn till andra besökare i salongen.

Kalender för Tänk om

mars 2017
Fredag 3 mar 19:00 Tänk om Laddar... Köp biljetter
Lördag 4 mar 18:00 Tänk om Laddar... Köp biljetter
Söndag 5 mar 16:00 Tänk om Laddar... Köp biljetter
Fredag 10 mar 19:00 Tänk om Laddar... Köp biljetter
Lördag 11 mar 18:00 Tänk om Laddar... Köp biljetter
Söndag 12 mar 16:00 Tänk om Laddar... Köp biljetter
Fredag 17 mar 19:00 Tänk om Laddar... Köp biljetter
Lördag 18 mar 18:00 Tänk om Laddar... Köp biljetter
Söndag 19 mar 16:00 Tänk om Laddar... Köp biljetter