À la carte-meny

Välkommen att äta en härlig middag i Operagrillen. Kombinera själv din meny utifrån våra alternativ nedan. À la carte serveras alla dagar innan föreställning på stora scenen. Fredagar och lördagar även efter föreställningen mot förebeställning 24 timmar innan ert besök.

Boka bord 

september/oktober 

FÖRRÄTTER

  • Variation på betor med fikon, rökt Philadelphiaost och rostade mandlar 125 kr
  • Mousse på gravad torsk med dillmajonnäs syrad gurka och rökt citronpuré 155 kr

VARMRÄTTER

  • Terrin på morot och salvia med puré på vita bönor, salviacrouqetter och brässerad svartrot 265 kr
  • Halstrad gösfilé med musslor, sjökorall och ruccolaolja samt citronsmörsås 275 kr
  • Lågtempererad lammkotlett med brässerad svartrot, lök och vitlökspuré, timjansås samt färskpotatis 295 kr
  • Grillad hängmörad ryggbiff med chilibearnaise och pommes frites 365 kr

DESSERTER

  • Utvalda ostar med husets knäckebröd, marmelad och Skånsk honung 165 kr
  • Vit chokladmousse med krusbär, havtornsmaräng och mörk choklad 125 kr
  • Glass och sorbet med bär, maräng och mjölkchoklad fudge 115 kr
  • Handgjorda, ekologiska chokladtryfflar med 3 smaker 80 kr

KÖKET REKOMMENDERAR VÅR 3-RÄTTERS MENY

  • Variation på betor med fikon, rökt Philadelphiaost och rostade mandlar
  • Halstrad gösfilé med musslor, sjökorall och ruccolaolja samt citronsmörsås
  • Vit chokladmousse med krusbär, havtornsmaräng och mörk choklad

Meny 495 kr/person 
Dryckesmeny 325 kr/person med ett glas vin eller annan utvald dryck till varje rätt.

Alkoholfritt alternativ finns.

 

November/december 

FÖRRÄTTER

  • Krämig pumpasoppa med salvia, kapris, confiterad lök, pecorino samt skånsk senap 125 kr
  • Tallskottsconfiterad lax med böklingmousse, jordärtskocka och rårörda lingon 165 kr
  • Cognacsgravad oxcarpaccio med rökt svamp, ruccola och svartkål 155 kr

VARMRÄTTER

  • Skogsvamprisotto med rostad rotselleri och svartkålschips  265 kr
  • Stekt rödingfilé med brässerad endive, potatis och selleripuré samt timjan och stjärnanissås 295 kr
  • Helstekt hjortfilé med Karl-Johansvamp, lila brysselkål och Madeiraskysås samt potatiskaka 275 kr
  • Grillad hängmörad ryggbiff med chilibearnaise och pommes frites 365 kr

DESSERTER

  • Utvalda ostar med husets knäckebröd, marmelad och Skånsk honung 165 kr
  • Pannacotta med ingefära och kryddnejlika, mjuk pepparkaka samt clementinglass 125 kr
  • Glass och sorbet med bär, maräng och mjölkchoklad fudge 115 kr
  • Handgjorda, ekologiska chokladtryfflar med 3 smaker 80 kr

KÖKET REKOMMENDERAR VÅR 3-RÄTTERS MENY

  • Tallskottsconfiterad lax med böklingmousse, jordärtskocka och rårörda lingon
  • Helstekt hjortfilé med Karl-Johansvamp, lila brysselkål och Madeiraskysås samt potatiskaka
  • Pannacotta med ingefära och kryddnejlika, mjuk pepparkaka samt clementinglass

Meny 495 kr/person 
Dryckesmeny 325 kr/person med ett glas vin eller annan utvald dryck till varje rätt.


Alkoholfritt alternativ finns.

 
Middag i Operagrillen