31 december 2014

Nyårsgala

Konsert och firande

Malmö Operas nyårsfest har blivit en populär tradition. 2014 anordnar Malmö Opera nyårsfesten för elfte året. Det är dessutom femte året som festen på Malmö Operas piazza är Malmö Stads officiella nyårsfirande för medborgarna. Till kvällen är det stor galakonsert och därefter dans till levande orkester i foajén.

Galakonsert kl 21

Konserten är en lustfylld föreställning med både opera, musikal och orkestermusik. I år är det jubileumsår, då teaterhuset på Fersens väg fyller 70 år. Det präglar årets konsert, som bjuder på en tillbakablick på 70 år i Thalias tjänst. Konferencier är, liksom förra året, den oefterhärmliga Sissela Kyle.

Matiné kl 14.00

Tidigare, under eftermiddagen, ges en matinékonsert som är samma som på kvällens Galakonsert. Biljetter till matinékonsert

firande på piazzan

Under eftermiddagen blir det familjefirande på piazzan och barnens fyrverkeri. På kvällen, parallellt med Galakonserten, startar det traditionella firandet med underhållning på utomhusscenen. Vid tolvslaget blir det fyrverkeri och därefter dans för allmänheten utomhus med Roger Berg Big Band, samtidigt som Galakonsertgästerna dansar inne i foajén.Nyårsfirandet är ett samarbete med Malmö stad.

Konsert och nyårsmiddag

För den som önskar en riktig helkväll med nyårsmiddag finns två varianter. Grillpaketet ingår på alla 2 225-kronorsplatser i salongen. Man kan också boka vår Helkväll med middag i foajén. Se detaljer till höger.