Föreställningar

Varmt välkommen till Malmö Opera!


21-27 maj 2015

Operaverkstans lab nr 5 Six Drummers

 Välkomna att följa med musikerkollektivet Six Drummers kreativa process, där vi inför öppen ridå spelar för små barn, stora barn och vuxna barn!

29 maj

Kvartett - Biennalen 2015

Opera Kvartett är en av de mest uppmärksammade nya operorna. En tät berättelse om makt och sex baserad på en Heiner Müller-pjäs fritt efter Choderlos de Laclos Farliga förbindelser. Huvudrollen, Markisinnan de Merteuil, sjungs av Kirstin Chávez.

27-28 maj

The feeling of going - Biennalen 2015

 Skånes Dansteaters succéföreställning är tillbaka!

20 mars - 7 juni 2015

Aida

Opera Vårens stora opera är Verdis Aida som iscensätts av Staffan Valdemar Holm och Bente Lykke Møller. Det är första gången de sätter upp ett verk på Malmö Operas stora scen.

24 maj - 5 juni 2015

The feeling of going

Dans Skånes Dansteaters succéföreställning är tillbaka!

5 september - 13 december 2015

Top Hat

Musikal Top Hat är en nyskriven stepmusikal baserad på den klassiska Ginger Rogers/Fred Astaire-filmen med samma namn. Det en glittrig berättelse från Hollywoods guldålder om jakten på kärlek och de hinder som tillfälligheter och missförstånd lägger i vägen.

Skolföreställning 22 september-16 oktober

Törnrosens teater

Barn och unga Föreställningen är en titta bakom kulisserna-föreställning, och riktar sig till skolor. En workshop om hur en föreställning blir till.

Augusti - november 2015

Don G

Opera Mozarts svarta komedi Don Giovanni; mytomspunnen spansk adelsman känd för sitt utsvävande liv och för att förföra kvinnor — för själva erövringens skull.

14 nov 2015 - 20 jan 2016

Eugen Onegin

Opera Tjajkovskijs lyriska stämningar; ömsinthet, vemod men också med storslagenhet i uttrycket, fick fria tyglar av nationalpoeten Pusjkins kultklassiker Eugen Onegin.

Foajépaket

 Säsongen 2014-2015. Tvårätters middag som kan köpas till vid köp av biljett till någon av våra föreställningar

19 december 2015 - 9 januari 2016

Tusen och en natt

Barn och unga Tusen och en natt är en sagoskatt som färdats längs sidenvägen tillsammans med handelsvarorna.

10 okt - 6 nov 2015

Playground

Dans Skånes Dansteater fyller 20 år och firar med tre uppstudsiga och lekfulla nedslag i dansens historia. Kom och fira med oss!

31 december 2015

Nyårskonsert 2015

Konsert Årets nyårsfirande på Malmö Opera inleds på eftermiddagen med en matinékonsert.

31 december 2015

Nyårsgala 2015

Konsert Nyårsgala 21.00

Februari - maj 2016

My fair lady

Musikal My Fair Lady är baserad på George Bernard Shaws pjäs om kvinnlig frigörelse, Pygmalion (1912). Förvänta dig en rad musikaliska hits och en intelligenta historia!

Guidade visningar

Visning Kom och se vårt vackra hus.

2016

Foajémiddag 2016

 Få en helhetsupplevelse och komplettera föreställningen med en fin middag.

13 feb - 3 juni 2016

Billy Elliot

Musikal Musikalen Billy Elliot är en hyllning till konsten som kraft och inspiration att förvandla livet bortom ens vildaste drömmar. Melodierna vällde ur Elton John när han skrev musiken.

5 mars - 9 april 2016

Drottningens juvelsmycke

Opera Tintomara lånar drottningens juvelsmycke som blir stulet. Hon blir misstänkt och jagad och möter under förvecklingarna maktens män, adelsdamer, ädlingar och mörka skurkar.

26 mars - 7 juni 2016

Maskeradbalen

Opera Maskeradbalen skildrar attentatet mot kung Gustaf III på Operan i Stockholm 1792. Verdi följde inte verkligheten och lät Gustaf III bli förälskad i sin mördare Anckarströms hustru.

7 maj - 4 juni 2016

Pelléas och Mélisande

Opera Pelléas och Mélisande är Claude Debussys enda opera. Operan är ett exklusivt verk och anses tillsammans med Havet (La mer) vara kärnan i tonsättarens musikskapande.

Konsert II

Konsert Slå dig ner i salongen och luta dig tillbaka. Du behöver inte förbereda dig eller hålla reda på några handlingsintriger. Slut ögonen, förlora dig i musiken och bara – njut!

Konsert I

Konsert Slå dig ner i salongen och luta dig tillbaka. Du behöver inte förbereda dig eller hålla reda på några handlingsintriger. Slut ögonen, förlora dig i musiken och bara – njut!